..... Inici | Ràdio | Recerca

Mostra de cinema gai - lèsbic: "Pantalla LGBT" a Casa Amèrica Catalunya

by 13:41 0 comentaris
Casa Amèrica Catalunya estrena la seva programació cultural de l'any nou amb Pantalla LGBT, quatre dies centrats en la temàtica de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals que en el decurs de la darrera dècada, ha agafat embranzida en el sector cinematogràfic de Llatinoamèrica fins el punt de col·laborar en el camí de la normalitat democràtica i convertir-se en un sector estable, que té ja un nombre de títols de qualitat. En aquestes sessions, aproparem als nostres seguidors la millor filmografia produïda allà sobre aquest gènere durant els darrers anys.


Només Video de familia, dirigit per Humberto Padrón, fou estrenat el 2001, però la seva qualitat li ha valgut la inclusió en el programa al ser guanyador del Festival de L'Havana d'aquella edició. 

Alhora, en el decurs de la recerca, hem esbrinat en països on la temàtica LGBT resulta en especial controvertida, sigui per la limitació de llibertats o bé sigui per la poca dedicació dels guions, producció o sensibilitats cap a aquestes qüestions, encara tabú per a ser mostrades de manera explícita en pantalla. El dilluns, 10 de gener, obrirem Pantalla LGBT amb Contracorriente, pel·lícula que ha recollit un bon grapat de guardons, Donosti o Sundance entre els més destacats i que ha estat preseleccionada a la pròxima edició dels Goya com a millor pel·lícula llatinoamericana i també, representarà a Perú als Oscars, com millor film de parla no anglesa. 

En altres aspectes, cal destacar tanmateix la presència de Julián Hernández, amb El cielo dividido, i de Diego Torres, amb La ley de la noche, directors que figuren entre l'élite dels cineastes LGBT. Quasi totes les pel·lícules a projectar en aquests quatre dies han estat premiades, mostra evident del seu nivell com a denominador comú. 

Així, ens permeten recomanar-los Do començo ao fim, El cuarto de Leo i, en especial, Cheila, una casa pa' maita, quan Veneçuela es mostra com un país poc obert a la temàtica LGBT i encara menys a tot allò vinculat amb la transsexualitat. 

Les sessions començaran a les set de la tarda a la seu de Casa Amèrica Catalunya. L'entrada és de gran i l'aforament, limitat. Per a més informació sobre els films programats, consultar altres apartats d'aquest web.     
Mes info    

redacció

Developer