..... Inici | Ràdio | Recerca

Mèxic Acció Urgent: Advocada mexicana de drets humans, assetjada

by 1:36 0 comentaris
L'advocada mexicana de drets humans Alba Cruz ha rebut un nou missatge de text *intimidatorio en el seu telèfon mòbil. Això forma part de la sèrie d'amenaces de mort i assetjament al fet que està sent sotmesa i que tenen com a finalitat obligar-la a deixar de defensar a víctimes de tortura i processament infundat en l'estat d'Oaxaca. La seva vida pot córrer perill.


L'11 de gener, a les 11:33 del matí, Alba Cruz va rebre en el seu telèfon mòbil un missatge de text que incloïa la següent frase: "sabem mes dels teus protegits que el teu quants passos per quadra […] no vas acceptar el que et vam oferir". El missatge es va enviar des del mateix número de telèfon mòbil que les amenaces contra ella i un dels seus defensats.

Alba Cruz va rebre missatges de text amenaçadors el 26 de gener i l'11 de març de 2010. El 29 de gener de 2010, un desconegut la va agarrar del braç quan sortia de la seva oficina, i li va dir: "calma't *pendeja, seria tan fàcil portar-te".

En 2007, la Comissió Interamericana de Drets Humans va ordenar a Mèxic que adoptés mesurades per protegir a Alba Cruz. El govern ha acordat amb l'advocada l'adopció d'una sèrie de mesures però, fins avui, no li ha brindat una protecció significativa, i els responsables de les amenaces i actes d'intimidació contra ella segueixen en llibertat.

Alba Cruz ha representat a víctimes de tortura, maltractaments i processaments de motivació política en relació amb les manifestacions generalitzades i els abusos policials ocorreguts en l'estat d'Oaxaca en 2006.

redacció

Developer