..... Inici | Ràdio | Recerca

Honduras: el reality show i la dictadura

by 1:46 0 comentaris
Un intent més per "normalitzar" la imatge del país i "blanquejar" el cop d'estat

La revista italiana Altreconomia fa un anomenat al programa "L'Illa dels Famosos", que el proper mes torna als Cayos Cochinos a Hondures. El document serà enviat a les màximes autoritats de la televisió pública RAI i als més alts càrrecs de l'Estat italià

L'Illa dels Famosos torna a Hondures a vint mesos del cop d'estat, mentre el país *centroamericano sofreix la repressió d'un govern no demòcrata. La revista *Altreconomia promou un anomenat públic a poques setmanes de l'inici del programa, amb l'objectiu de donar espai al canal estatal *Rai 2 a la realitat que viu la població *honduregna. Una realitat que pot ser distorsionada per les imatges de les belleses naturals que entraran a les nostres cases a través de la pantalla.


"A partir del dilluns 14 de febrer 2011, el reality xou 'L'Illa dels Famosos' es trasllada novament a les illes de Cayos Cochinos, en el mar Carib hondureny. L'any passat, el circ del reality xou, produït per Magnolia i transmès per *Rai 2, va haver de desplaçar-se cap a Nicaragua per causes de força major: el cop d'estat que el 28 de juny de 2009 va derrocar i va expulsar al president constitucionalment electe Manuel Zelaya - es llegeix en l'anomenat el text integral del qual poden llegir en el lloc de Altreconomia (text en espanyol)-. Avui dia, tornar a Hondures significa reconèixer que al país hi ha democràcia, i buscar al mateix temps com tranquil·litzar als ciutadans italians, els quals podran novament *anoverar les platges i illes d'Hondures entre els 'paradisos tropicals' on transcórrer les seves merescudes vacances".

En l'anomenat públic s'enumeren algunes notícies relacionades amb Hondures que els mitjans de comunicació italians no han explicat a partir del 28 de juny de 2009: "No saben, els executius de Rai i Magnolia, que Hondures encara no ha estat reintegrada a l'Organització d'Estats americans, Oea, ni que diferents països segueixen considerant a l'actual govern com totalment il·legítim. Tampoc saben que l'ex president de la República, Manuel Zelaya, no pot encara tornar al país, ni que el Front nacional de resistència popular va recol·lectar més d'1.3 milions de signatures (més de la meitat dels ciutadans que tenen dret a vot), exigint la instal·lació d'una assemblea popular constituent per redactar una nova Constitució.

No saben que en el transcurs de 2010, a Hondures, van ser assassinats 10 periodistes, ni que en les últimes setmanes, a pocs quilòmetres de les illes de *Cayos *Cochinos, a la Vall del *Aguán, es va dur a terme un fort operatiu militar i paramilitar amb el qual es va reprimir a les organitzacions camperoles de la zona. Un operatiu per protegir els interessos de l'oligarquia local que va deixar un saldo de nombrosos cadàvers i més de 5 mil persones desplaçades".

Dins de tres setmanes, a set dies de l'inici del programa, l'anomenat, amb un llistat de totes les adhesions, serà enviat als presidents de Càmera i Senat de la República d'Itàlia, de la Comissió d'Afers exteriors de Càmera i Senat, al president del Consell de Vigilància de la Rai i al director de *Rai 2.
Font

redacció

Developer