..... Inici | Ràdio | Recerca

La primera catalana de l'any es diu Jazmine i és d'origen marroquí

by 15:04 0 comentaris
Ha estat un part natural. amb un pes de 3,600 quilos, el nadó és el cinquè fill d'una família d'origen marroquí. El primer gironí es diu Ivan, el primer lleidatà, Kaasem, i el primer tarragoní (de Tortosa, de fet), Belkir. Tots ells i les seves famílies es troben perfectament.


La primera catalana de l'any es diu Jazmine i ha nascut quinze minuts després de mitjanit a l'Hospital de Mataró, segons informa el Departament de Salut. Per part natural i amb un pes de 3,600 quilos, el nadó és el cinquè fill d'una família d'origen marroquí. El conseller de Salut, Boi Ruiz, visitarà la recent nascuda i els seus pares a tres quarts de dotze del migdia al centre hospitalari.

El primer gironí de l'any es diu Ivan Embid Garcia i ha nascut quan faltaven deu minuts per la una de la matinada a l'Hospital Sant Jaume de Calella de la Costa (Maresme). El nen, que és de Santa Coloma de Farners (Selva), ha pesat 3.340 quilograms i ha nascut per part natural, tal com han informat des de la Regió Sanitària de Girona. És el tercer fill de la parella, que ja té dues nenes, però el primer nen de la família per la qual cosa els pares estan 'molt contents', segons fonts hospitalàries.

El primer lleidatà de l'any és un nen. Es diu Kaasem, ha pesat 3,750 quilos i és el tercer fill d'una parella d'Algèria. El primer nen nascut a Lleida ho ha fet vint minuts després de la mitjanit a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de la capital del Segrià. El part s'ha dut a terme sense complicacions i la mare i el fill es troben perfectament.

Dos minuts després del naixement de la primera catalana de l'any a Mataró, a les dotze i disset minuts, naixia a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa el primer xiquet de la demarcació de Tarragona d'aquest 2011. Ha estat un nen i és diu Belkir Safwan. El nadó ha pesat 3 quilos i 385 grams i ha nascut de part natural. Ell i la seva mare es troben perfectament. El xiquet és el primer fill d'una família d'origen marroquí que resideix a la pedania del Raval de Crist de la ciutat de Tortosa. Cap d'aquest nens però rebrà el xec nadó perquè des d'aquest dissabte, els nounats ja no reben l'ajuda estatal de 2.500 euros. La subvenció feia tres anys i mig que estava en vigor, des que es va aprovar, el 2007. /Font

redacció

Developer