..... Inici | Ràdio | Recerca

75 representants d'immigrants, en defensa de la immersió lingüística

by 4:13 0 comentaris

Amb el títol "Manifest dels nous catalans en defensa de la immersió lingüística", un grup de 75 representants de col·lectius immigrants han signat un document en defensa del model català d'immersió lingüística.

En el text, els signants manifesten el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem "que posa en perill la continuïtat del sistema d'immersió lingüística i la cohesió de la nostra societat". També insten les institucions catalanes a mantenir l'aplicació d'aquest sistema "a totes les escoles de Catalunya i a que portin a terme totes les mesures divulgatives que calguin perquè els alumnes i les seves famílies entenguin els avantatges de l'esmentat sistema educatiu".


D'altra banda, demanen al Govern que "redobli els esforços per tal d'assolir la plena implantació i funcionament de les aules d'acollida i dels espais de benvinguda educativa, així com la integració lingüística dels pares i mares dels alumnes a les escoles catalanes".

La iniciativa sorgeix d'entitats d'immigrants, però està apadrinada pel moviment Nouscatalans.cat que impulsa el Secretariat d'Immigració de CDC, liderat per Àngel Colom. El manifest es traslladarà en les properes setmanes arreu del territori català per obtenir més adhesions.

redacció

Developer