..... Inici | Ràdio | Recerca

La primera ambaixada Palestina a l'Occident serà a Brasil

by 18:04 0 comentaris
Brasil serà el primer país occidental on Palestina construirà una ambaixada. La pedra angular de la feina que encara ha de ser iniciat el 2011, va ser llançat el 31/12/2010 pel president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas, a Brasília.

Segons l'ambaixador palestí a Brasil, Ibrahim Al Zeben, la decisió de construir l'Ambaixada es deu al fet que el Brasil "és un soci molt important" per al seu país. "És la primera vegada que anem a construir una ambaixada a l'oest i va triar Brasil perquè és un país que sempre va entrar en la qüestió palestina d'una forma molt positiva", va explicar l'ambaixador.
Va dir que les ambaixades d'altres dels seus països a Occident solen instal.lar-se a edificis llogats o comprats llestos. La terra on l'ambaixada a Brasília es va construir va ser donat per la Unió el 2008, per acció del president Luiz Inácio Lula da Silva. "Gràcies, Brasil. Aquest és un acte de sobirania i solidaritat que marca el retorn d'un país lliure i sobirà de Palestina", va dir Zeben en el llançament de la primera pedra de l'obra.

En la cerimònia, el Sr. Abbas va elogiar les declaracions de Lula en favor de reconèixer un estat palestí dins de les fronteres de 1967. "Vam veure diversos països seguint l'exemple del Brasil. És possible que no saben la felicitat que aquest acte ha proporcionat per al nostre poble. Brasil està en els nostres cors i ments com sabem que els palestins estan en els cors i les ments dels brasilers", va dir el president palestí.

En representació del Ministeri de Relacions Exteriors, Ambaixador Paulo Cordeiro d'Andrade Pinto, va dir que el reconeixement d'un Estat palestí "va ser un acte de sobirania, que reconeix una altra sobirania", i que aquest és un missatge de pau enviat per Brasil per al món.

Abbas també es va referir a l'esperança que té de la convivència pacífica entre els pobles palestí i israelià. "Veig els nens aquí i reafirmem la nostra determinació de veure als nostres fills créixer en pau, al costat dels nens israelians. No només per la generació actual sinó per a les generacions de fills i néts per venir. Sabem que el poble d'Israel també vol la pau i volem que el missatge arribi a les oïdes de tots els funcionaris."




Info

redacció

Developer