..... Inici | Ràdio | Recerca

Dilma Rousseff esdevé la primera presidenta del Brasil

by 0:04 0 comentaris
'Vinc a consolidar l'obra transformadora de Lula', ha declarat Dilma Rousseff en el dicurs de possessió del càrrec de presidenta del Brasil; la primera dona en presidir aquest país. Rousseff comença el mandat amb l'envit de mantenir la mateixa acceptació que el seu predecessor, Luiz Inácio Lula da Silva. Del mateix Partit dels Treballadors que Lula, Rousseff ha marcat com a prioritat l'erradicació de la pobresa, cercar un equilibri en les finances del país i continuar enfortint les reserves internacionals.

Rousseff s'ha compromès a 'honorar les dones, protegir els més dèbils i governar per a tothom', en un discurs ple de lloances al seu predecessor; ha destacat que, amb Lula, el país 'ha fet una travessa fins a l'altra riba de la seva història'. I ha continuat: 'La meva missió és consolidar aquest viatge i avançar en el camí d'una nació generadora d'oportunitats. Des d'avui sóc la presidenta de tots els brasilers'. Rousseff s'ha emocionat durant el discurs, que ha hagut d'interrompre quan ha recordat els seus companys que havien lluitat contra la dictadura militar que va marcar la història del Brasil des de la dècada dels seixanta fins al 1985.

Rousseff, una ex guerrillera marxista de 63 anys, fou a final d'octubre la primera dona a guanyar uns comicis al Brasil, que fins fa uns anys tenia una economia malmesa i havia d'encarar severs problemes de pobresa i de desocupació. Els vuit anys que Lula ha governat no han alleujat del tot els mals de la societat brasilera, però sí que han donat més impuls a l'economia del país. Lula també ha aconseguit un parell d'èxit per a la projecció internacional de la imatge del Brasil: la obtenció de la seu del mundial de futbol del 2014 i dels Jocs Olímpics del 2016.

Els brasilers confien que l'experiència de Rousseff com a ministra de la presidència en el govern de Lula serveixi per a portar el Brasil cap a la prosperitat. El 83% dels ciutadans creu que Rousseff serà igual o millor que el seu predecessor, segons una enquesta divulgada la setmana passada per Datafolha. El seu gabinet, de moment, ha rebut bones crítiques perquè la presidenta ha decidit envoltar-se de respectats tecnòcrates per ocupar llocs com el del president del Banco Central. Uns altres futurs ministres són persones de confiança de Lula. /Font

redacció

Developer