..... Inici | Ràdio | Recerca

Sàhara: Escalada d'assassinats i detencions d'activistes pels drets humans

by 11:20 0 comentaris
El govern de l'autoproclamada República Àrab Saharaui Democràtica (RASD) ha acusat les autoritats marroquines d'una "escalada en la campanya d'assassinats i detencions arbitràries" d'activistes saharauis de drets humans i posa com a exemples els recents arrestos de Sidahmed Lamjeid, Yezzana Amaidan, Kaltum Lebsir i Mariem Alburhimi.

En un comunicat oficial difós per l'agència de notícies SPS, el govern saharaui denuncia "l'escalada en el ritme dels assassinats, detencions arbitràries, incursions i setge contra els activistes saharauis de drets humans en particular i contra els ciutadans saharauis en general". El govern saharaui condemna aquestes "pràctiques atroces" i responsabilitza al Govern marroquí de les conseqüències de les mateixes.


En aquest sentit, exigix "l'enviament, al més aviat possible, d'una missió d'investigació per a aclarir l'agressió contra el campament de Agdeim Izik i els trets de la policia marroquina amb foc real contra civils saharauis indefensos", referint-se al desmantellament del campament de protesta saharaui aixecat als afores de Al-Aaiun el passat 8 de novembre.

També demana al Marroc que aixeque "el bloqueig impost als territoris ocupats del Sàhara Occidental" i permeti la lliure entrada d'observadors i mitjans de comunicació internacionals i la seua lliure comunicació amb els activistes de drets humans.

El govern saharaui aprofita alhora per demandar una vegada més que la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al sàhara Occidental(MINURSO) inclogui entre les seues competències el vetllar pel respecte als drets humans i demanda a la comunitat internacional que "pressione i impose sancions" al Marroc perquè respecte el dret internacional i permeta al poble saharaui exercir el seu "dret inalienable" a l'autodeterminació i a la independència mitjançant la celebració d'un referèndum auspiciat per l'ONU. /Font

redacció

Developer