..... Inici | Ràdio | Recerca

Reacció a la sentència del TS: Declaració institucional d'entitats catalanes de la societat civil

by 10:48 0 comentaris
La sentència del Tribunal Suprem discrimina els ciutadans i les ciutadanes no catalanoparlants a Catalunya.
Les entitats sotasignats acollim amb sorpresa i decepció la sentència del Tribunal Suprem que, sens dubte, invalida el model d'immersió lingüística del sistema educatiu a Catalunya, tan valorat i seguit per d'altres comunitats plurilingües d'arreu del món.


Al nostre parer, es tracta d'una sentència absurda i desproporcionada, atès que no és fruit de cap conflicte lingüístic, ni sol·licitada per cap grup social, sinó únicament per tres particulars, i tenint en compte la història i els resultats positius de la immersió a l'escola catalana durant les darreres tres dècades. Es tracta, sens dubte, d'una sentència més política que jurídica, i esdevé un exemple més del que està essent un reguitzell d'agressions semblants, fruit de la interpretació restrictiva de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Aquesta sentència arriba precisament en el moment en què l'Informe PISA evidencia que els estudiants a Catalunya tenen un nivell superior de coneixement i domini de les llengües que els de la resta de l'Estat espanyol.

Volem expressar la nostra profunda preocupació i alertar de les nefastes conseqüències que l'aplicació d'aquesta sentència pot comportar: la segregació escolar en funció de la tria lingüística i, conseqüentment, el trencament de la cohesió social. També la limitació de les oportunitats dels ciutadans no catalanoparlants a l'hora de viure i treballar a Catalunya, ja que el desconeixement de la llengua catalana impedirà la seva plena inclusió social.

Per tot això, protestem enèrgicament i cridem la societat catalana a organitzar-se per tal de donar una resposta adequada a aquest intent de genocidi lingüístic.


Centre UNESCO de Catalunya
PEN Català
Òmnium Cultural
Plataforma per la Llengua
Ciemen
Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya
Associació de Mestres Rosa Sensat
Linguapax

redacció

Developer