..... Inici | Ràdio | Recerca

Nestlé i els assassinats de treballadors a Colòmbia

by 20:21 0 comentaris

El dissabte 18-D els colombians a Suïssa van fer una jornada de protesta a diverses ciutats arran dels assassinats de treballadors a Colòmbia per part de la multinacional Nestlé, empresa d'origen suís. Segons l'informe de premsa de nou són amenaçats de mort dels treballadors i treballadores del sindicat Sinaltrainal de Nestlé i de nou la multinacional Nestlé torna a fer ús del seu cinisme.

Relaten els sindicalistes que a finals de setembre passat, els paramilitars van amenaçar en un comunicat a determinats treballadors que "havien de tocar el dos. L'objectiu és l'eliminació d'aquest sindicat, les seves directives, ex dirigents i les seves famílies". Entre 1986 i 2005 han estat assassinats pels paramilitars 10 treballadors de Nestlé. Entre ells, Luciano Romero, president de Sinaltrainal el 2005 i al qual Nestlé acabava d'acomiadar per dirigir una vaga, vaga que mai s'havia realitzat.


Luciano Romero va ser brutalment assassinat, dies abans que pogués participar en una audiència a Berna sobre la política de Nestlé a Colòmbia. Està comprovat que els assassins van ser pagats pels proveïdors de llet de Nestlé. No obstant això, la multinacional suïssa es renta les mans en aigua bruta: La multinacional promet als proveïdors un augment dels preus només en el cas que les exigències salarials puguin ser bloquejades. Salvatore Mancuso, un dels més importants dirigents paramilitars reconèixer el maig del 2007 haver rebut diners de Nestlé de Colòmbia. No obstant això, fins avui, això roman sense conseqüències contra Nestlé.

Els assassinats es produeixen gairebé sempre abans de les vagues o les convencions laborals. Aquesta vegada el desencadenant és que el sindicat ha iniciat una campanya per a l'aclariment de l'assassinat de Luciano Romero i exigit enèrgicament a Nestlé la divulgació de la llista de proveïdors (els que li fan la feina bruta). Nestlé s'ha negat a fer-ho.

El passat octubre, Alfons Baró de Sinaltrainal va visitar la Suïssa recolzat per Multiwatch i el sindicat Unia. Les directives de Nestlé es van negar a dialogar amb el sindicalista amenaçat i en el seu reemplaçament enviar a personal de l'empresa sense responsabilitats. A Colòmbia, en només 4 mesos sota el govern de J. M. Sants, ja han estat assassinats 50 activistes d'organitzacions socials. Un símbol de la solidaritat contra la política de mort de Nestlé és més important de preocupar per l'estil de vida./ Font

redacció

Developer