..... Inici | Ràdio | Recerca

Alguns ajuntaments inicien campanyes informatives pels ciutadans extracomunitaris que podran votar a les eleccions municipals

by 23:56 0 comentaris
Alguns ajuntaments, com ara el de Terrassa, ha posat en marxa una campanya per a informar els ciutadans extracomunitaris de determinades nacionalitats que tenen dret a votar a les properes eleccions municipals, que s'han de celebrar el mes de maig de l'any vinent. Es tracta dels ciutadans de Bolívia, Colòmbia, Equador, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Xile, tots ells Estats que tenen acords amb Espanya en aquest sentit.

Les persones d'aquestes nacionalitats que vulguin exercir el dret a vot a les eleccions municipals han de complir els següents requisits: ser major d'edat, tenir el permís de residènia a Espanya, haver viscut un mínim de cinc anys seguits i de forma legal (tres anys en el cas de Noruega), estar empadronat a Terrassa i registrat al cens electoral.

La inscripció al cens electoral es pot formalitzar fins el 15 de gener a les oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament de Terrassa. Les persones que hagin rebut una comunicació del Instituto Nacional de Estadística (INE) podran fer la inscripció per correu o per Internet. Les sol·licituds les resoldrà l'Oficina Provincial del Cens Electoral.

A Terrassa hi ha un total de 2.037 ciutadans amb nacionalitat de Bolívia (99), Colòmbia (395), Equador (1.179), Noruega (tres), Nova Zelanda (dos), Paraguai (46), Perú (184) i Xile (129) que compleixen els requisits per votar, segons les dades de l'Oficina Provincial del Cens Electoral. /Font

redacció

Developer