..... Inici | Ràdio | Recerca

Manifestació a favor de Wikileaks a Barcelona

by 7:52 0 comentaris
Unes 300 persones s'han concentrat aquesta dissabte a la tarda davant el consolat Britànic de Barcelona per demanar la llibertat de Julian Assange, fundador de Wikileaks, actualment detingut a Londres, i que està pendent d'una possible extradició a Suècia per un suposat delicte d'abusos sexuals.

Una plataforma d'internautes agrupada amb el nom Free Wikileaks ha convocat en diverses ciutats espanyoles concentracions davant les ambaixades i consolats del Regne Unit i Suècia a favor d'Assange. La concentració davant l'edifici, que estava custodiat pels Mossos d'Esquadra, ha estat pacífica i segons que ha indicat el coordinador de freewikileaks.eu, "no esperàvem tanta afluència de gent. Esperàvem ser quatre i pocs més, i estem molt agraïts". També han destacat que "molta gent amb vestit i jaqueta i molt normals s'han acostat fins al consolat per participar i s'han animat a donar la cara".


L'acte ha servit també per defensar la llibertat d'expressió i exigir transparència, i algunes de les persones espontànies que han estat convidades per l'organització a parlar als assistents han qualificat de "claveguera" la política i han reclamat accions com les que ha dut a terme Assange "per purificar una mica el món polític".

També han demanat en un comunicat que s'ha llegit, que cessin les accions orquestrades per part de tots aquells poders governamentals que mitjançant coaccions i atacs estan lliurant un conflicte contra Wikileaks, "temorosos de l'ús que ciutadans anònims fan del seu legítim dret a la llibertat d'expressió i a l'aclariment i difusió de la veritat".

Els promotors d'aquesta mobilitzacions, que defensen la "transparència" com a "bé fonamental" a preservar en qualsevol societat democràtica, plantegen que s'iniciï un procés judicial sobre "aquells responsables, que si es demostrés la veracitat dels fets, van cometre crims o greus delictes revelats per filtracions publicades a Wikileaks. 

redacció

Developer