..... Inici | Ràdio | Recerca

Avui: Tothom més gran de 16 anys i empadronat a Barcelona pot votar

by 8:14 0 comentaris

S'han previst 14 meses electorals i urnes mòbils que començaran a funcionar a les 9 hores a la plaça del Poeta Boscà. Podran votar 'sí', 'no' o en blanc a la independència de Catalunya tothom més gran de 16 anys empadronats a Barcelona, el que inclou els immigrants.


Els organitzadors, Barcelona Decideix, han preparat un programa amb ingredients de jornada electoral, amb començament de votacions, avenços de participació, proclamació de resultats i assistència de polítics d'ERC i SI encapçalats perJordi Portabella i Joan Laporta, respectivament.Portabella assistirà a l'urna del Museu d'Història de Catalunya acompanyat dels altres tres regidors que formen el grup d'ERC a l'Ajuntament (Ricard Martínez, Ester Capella i Xavier Florensa), mentre que Laporta acudirà al mateix punt amb el jurista i futur diputat Alfons López Tena per votar poc després.
Al tancament de les urnes, previst per a les 20 hores, es recolliran els vots i es farà el recompte dels primers vots de la consulta. Dilluns continuarà el vot anticipat, que s'allargarà fins al mateix 10 d'abril en els diversos punts habilitats pels 10 districtes de la ciutat.

Barcelona Decideix ha optat per la Barceloneta per arrencar la consulta perquè té una població d'unes 16.000 persones i un cens electoral de 10.000, fet que permet un desplegament important a un cost raonable, i pel seu actiu nucli veïnal. Diumenge tampoc faltaran els actes festius, com una 'botifarrada.

redacció

Developer