..... Inici | Ràdio | Recerca

Equador també reconeix a Palestina, i amb les fronteres de 1967

by 19:06 0 comentaris
Equador va reconèixer ahir divendres a Palestina en qualitat d'Estat lliure i independent amb fronteres prèvies a l'ocupació israeliana de 1967. El reconeixement oficial, signat pel president Rafael Correa, té per objectiu "reivindicar el vàlid i legítim anhel del poble palestí de comptar amb un Estat lliure i independent" i "aconseguir mitjançant el diàleg i la negociació la convivència pacífica" a l'Orient Mitjà , consta en una nota difosa pel Ministeri equatorià d'Exteriors.


Equador es converteix en el quart país sud-americà, després d'Argentina, Bolívia i Brasil, que van reconèixer aquest mes a Palestina. Dues nacions, Xile i Uruguai, van anunciar la intenció de fer-ho properament.

L'Autoritat Nacional Palestina (ANP) reivindica la retirada d'Israel des de Cisjordània, Gaza i Jerusalem Oriental, ocupades arran de la guerra de 1967, i pretén crear en aquests territoris un Estat independent amb capital a Jerusalem Est. El Govern israelià es nega a restablir les fronteres de 1967 i va proclamar Jerusalem com a "capital eterna i indivisible"de l'Estat d'Israel. Les negociacions de pau entre Israel i els palestins van tornar a encallar últimament per la negativa israeliana de renunciar a la construcció d'assentaments de colons als territoris ocupats. /Font

redacció

Developer