..... Inici | Ràdio | Recerca

Colòmbia i l'Equador restableixen les seves relacions diplomàtiques

by 11:45 0 comentaris
  El president colombià, Juan Manuel Santos, ha designat el nou ambaixador a Quito, Fernando Arboleda Ripoll, restablint així les relacions diplomàtiques entre els dos països i els vincles bilaterals en conjunt, trencats el març del 2008 després del bombardeig a un campament de les Força Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) en territori equatorià.

  El mandatari ha fet públic l'anunci durant la presa de possessió del nou ambaixador de Colòmbia a Espanya, Orlando Sardi, acompanyat per la ministra d'Exteriors, María Ángela Holguín, que prèviament va comunicar el nom d'Arboleda Ripoll al seu homòleg equatorià, Ricardo Patiño, segons han informat mitjans locals.

  "Arboleda és un molt conegut jurista. Va ser president de la Sala Penal de la Cort Suprema de Justícia; un advocat molt reconegut, i a més va tenir una connexió i unes relacions amb l'Equador molt importants, sobretot en el món acadèmic", ha dit Santos en destacar la trajectòria del nou llegat.

  Durant la cimera de la Unió de Nacions Sud-americanes (UNASUR), celebrada la setmana passada, Santos i el seu homòleg equatorià, Rafael Correa, van anunciar el ple restabliment de les relacions bilaterals, que fins ara continuaven només a nivell d'encarregats de negocis, amb l'imminent nomenament dels ambaixadors.

  Els vincles entre Bogotà i Quito es van trencar el març del 2008 quan l'Exèrcit colombià va bombardejar un campament de les FARC a la selva d'Angostura, a l'Equador, sense obtenir el permís de les autoritats d'aquest país. En aquest atac va morir l'aleshores número dos de la guerrilla, Raúl Reyes, i es va decomissar nombrós material informatiu que ara compartiran les dues nacions.

redacció

Developer