..... Inici | Ràdio | Recerca

Brasil acull refugiats de 76 nacionalitats

by 1:41 0 comentaris
El ministre de la Justícia Luiz Paulo Barreto va afirmar que el Brasil acull refugiats de 76 nacionalitats diferents. D'acord amb el ministre, aquest nombre revela el caràcter acollidor dels brasilers que conviuen pacíficament amb diferències culturals. "Tots aquells que aquí arriben - siguin palestins, jueus, musulmans - tots tenen la llibertat de continuar a exercir els seus cultes religiosos sense por de ser perseguits", va destacar.

El Ministeri de la Justícia va ser escenari de discussions sobre protecció de refugiats, apàtrides i moviments migratoris mixtos en el Continent Americà. La discussió va succeir l'11/11/2010, dins de la Reunió Internacional sobre Protecció de Refugiats, Apàtrides i Moviments Migratoris Mixtos en el Continent Americà, que va reunir representants de 20 països. Per al ministre, la trobada és un moment de recordar als països de la regió el compromís fixat en 2004, a Mèxic, d'oferir un sistema efectiu de recepció i protecció als refugiats.
António Guterres, la declaració resultarà no només una millor protecció per als refugiats i altres poblacions desplaçades a la regió del Continent Americà, com també ha d'accelerar els esforços globals per millorar la situació de les persones desplaçades i acabar l'existència de persones apàtrides. "En un món on el racisme i la xenofòbia estan creixent, la Declaració de Brasília promou els valors de solidaritat, respecte, tolerància, multi culturalisme, i ressalta les contribucions positives fetes pels refugiats, desplaçats interns i persones apàtrides als països on ells viuen", va declarar Guterres.

Brasil acull actualment 4.311 refugiats, dels quals 3.908 són reconeguts per vies tradicionals d'elegibilitat, o sigui, sol·liciten refugi en arribar al país. Altres 399 són reconeguts pel Programa de Recol·locació, és a dir, ja eren refugiats a un altre país i per continuar en situació vulnerable van ser acollits pel Brasil. El director de la Divisió de Protecció Internacional de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides per a Refugiats (ACNUR), Volker Türk, va destacar el rellevant paper que el Brasil exerceix al programa. "El nombre [de persones recol.locades] no és tan gran, però l'impacte polític és enorme", va declarar.

En el tancament de la discussió va haver el llançament del llibre "Refugi al Brasil – La Solidaritat Brasilera i el seu Impacte Regional en el Continent Americà".

En aquesta reunió internacional, Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Cuba, Equador, Uruguai, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Panamà, Perú, República Dominicana, Nicaragua, Paraguai, Veneçuela i Brasil van signar la "Declaració de Brasília", acordant compromisos sobre la protecció internacional a la regió.




Segons l'Alt Comissari de l'ONU per a Refugiats,  Més informació

redacció

Developer