..... Inici | Ràdio | Recerca

Les pluges a Colòmbia deixen 128 morts i més de 200 ferits

by 9:36 0 comentaris
El nombre de morts per les pluges a Colòmbia supera els 128 morts mentre que la xifra de ferits en supera els 200. En la meitat dels municipis del país, 250.000 famílies estan damnificades. "Portem 128 morts, més de 200 ferits, estan afectades més de 251.000 famílies i hi ha més de 20.000 cases danyades i 1.700 totalment destruïdes", ha revelat a mitjans locals el director d'Auxili Nacional de la Creu Roja, Carlos Iván Márquez.

Márquez ha manifestat que els estralls de l'hivern han afectat 550 municipis del país i que es manté una alerta especial en els rius Madalena i Cauca. "En el riu Cauca hi ha una alerta especial que envia l'Institut d'Hidrologia, Meteorologia i Estudis Ambientals (Ideam), sobretot en la part mitjana i baixa en el recorregut de l'Eje Cafetero i Antioquia, perquè es presentaran inundacions els dies vinents", ha indicat Márquez.


Després d'un esllavissament de terra han estat rescatats els cadàvers de dos nens de 6 i 9 anys, que han mort juntament amb la seva mare, una dona de 45 anys, així com un home de 51 anys. Dos cossos més de persones que havien quedat atrapades per un ensorrament al barri La Sierra de Medellín, també han estat rescatats pels bombers i membres dels organismes d'auxili, ha informat el director del Sistema Municipal de Prevenció i Atenció de Desastres, Martín Molina.

La temporada de pluges, que s'ha intensificat les últimes setmanes, ha danyat, a més, desenes de carreteres principals, secundàries i comarcals, ha aïllat regions i ha afectat la producció agrícola i sectors com l'educatiu i el de la salut, segons afirma Márquez. El desbordament d'alguns cursos ha obligat el tancament de l'Autopista Sud, al sud de Bogotà, mentre que a ciutats com Medellín i Cali, els desbordaments de rius i les esllavissades d'alguns vessants han forçat també les restriccions del trànsit de vehicles. El Govern colombià va convocar dissabte passat organismes internacionals i cooperants per assistir gairebé 1,2 milions d'afectats, va revelar el ministre de l'Interior i Justícia, Germán Vargas Lleras. Es preveu que la temporada de pluges es prolongarà fins al 2011. / Font

redacció

Developer