..... Inici | Ràdio | Recerca

La sociòloga Sandra Gil presenta a la UB el seu llibre 'Las argucias de la integración'

by 0:37 0 comentaris
El dimarts, 23 de novembre, la Sala de Graus de la Facultat de Filologia va acollir la presentació del llibre Las argucias de la integración. Políticas migratorias, construcción nacional y cuestión social (IEPALA, 2010), de Sandra Gil Araujo, en un acte organitzat per l'Institut d'Infància i Món Urbà (CIIMU) i el Grup Interdisciplinari d'Investigador@s Migrants (GIIM), amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona.


Van participar en l'acte la Dra. Carme Panchón, vicerectora d'Administració de la UB i subdirectora del CIIMU; Claudia Pedone, directora de l'Àrea de Migració del CIIMU i membre del grup GIIM; Javier de Lucas, director del Col·legi d'Espanya a París, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València i autor del pròleg del llibre, i la mateixa autora, Sandra Gil, investigadora de la Universitat de Granada i membre del grup GIIM.

El llibre és un estudi exhaustiu de quan, com i en relació amb quins processos certa presència immigrant ha arribat a ser pensada en termes d'integració, i mitjançant quines vies es vol aconseguir aquesta integració. L'autora pren com a punt de partida per al seu treball d'anàlisi i recerca els plans d'integració d'immigrants elaborats per la Generalitat de Catalunya i la Comunitat de Madrid, en el marc espanyol i europeu. El motor d'aquest estudi va ser treure a la superfície les analogies i els entrecreuaments entre la construcció nacional, la qüestió social i el paradigma integracionista en tematitzar les migracions i la presència immigrant en un espai diferent al de l'estat nació.

Sandra Gil és llicenciada en Sociologia per la Universitat de Buenos Aires, doctora en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, i es va especialitzar en legislació i polítiques migratòries a la Universitat Autònoma de Madrid. Ha estat investigadora de diverses institucions públiques i privades, entre les quals hi ha l'Institut Universitari d'Investigació Ortega i Gasset, l'Institut Transnacional d'Amsterdam i l'Institut Universitari d'Estudis Nord-americans de la Universitat d'Alcalá. Ha coordinat projectes d'investigació i formació en el camp de les migracions internacionals i té diversos articles publicats en llibres i revistes especialitzades. És conferenciant i docent de postgrau convidada per diferents universitats a Europa i Amèrica Llatina. Col·labora habitualment amb diverses associacions de dones migrants a Europa. Actualment ocupa el càrrec d'investigadora Juan de la Cierva per al projecte europeu EUROSPHERE (2008-2011) al Laboratori d'Estudis Interculturals de la Universitat de Granada. / Font

redacció

Developer