..... Inici | Ràdio | Recerca

Jornades Internacionals sobre Genocidis i Crims contra la Humanitat a València

by 11:23 0 comentaris
El genocidi a Ruanda, les ràtzies contra els saharauis, la responsabilitat de la jerarquia catòlica en el genocidi franquista, l'experiència de Sarajevo i la violència patriarcal al món i la legislació àrab són alguns dels temes de les primeres Jornades Internacionals sobre Genocidis i Crims contra la Humanitat, que es fan avui a la Societat Coral el Micalet de València. Pel Fòrum per la Memòria del País Valencià, el Centre Social Terra i Alerta Solidària, al darrere de la iniciativa, les jornades volen 'contribuir a la reflexió i a la denúncia de tots els genocidis ocorreguts durant el segle XX i el començament del XXI, per intentar descobrir els interessos que s'amaguen per sota d'aquestes barbàries'.


La conferència inaugural d'Empar Salvador, Amalia Alejandre i Josep Cruanyes, a les deu del matí, és dedicada al genocidi franquista a València i, més concretament, a 'l'intent d'invisibilitzar les fosses comunes del Cementiri de València'. La resta de ponents són Amalia Alejandre, de l'Asociación Libre de Abogados (ALA); l'advocada Anna Oliver; Emili Chalaux, president d'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (ACAT); Henry Ettinghausen, catalanista britànic implicat en la campanya internacional de la Comissió de la Dignitat; Jasmina Mujezinovic, directora de la Fundacó de Democràcia Local de Sarajevo; Joan Carrero, president de la Fundació s'Olivar de Mallorca; Núria Rodríguez. membre de l'assemblea del Centre Social Terra, i Wahida Hamid Haidar, experta en violència de gènere als països àrabs.

Durant les jornades, es farà un especial pronunciament sobre els atacs al poble saharià, a càrrec de l'escriptor colombià Ricardo Ferrer Espinosa, autor del llibre 'Nos matan y no es noticia'.

Tot plegat es pot seguir també per internet, en aquest enllaç, i els espectadors virtuals fins i tot hi poden participar fent preguntes en el torn d'intervencions de cada ponència a través d'un xat. /  Font

redacció

Developer