..... Inici | Ràdio | Recerca

Amnistia Internacional també exigeix al govern espanyol més implicació en el Sàhara

by 14:09 0 comentaris
Amnistia Internacional (AI) ha demanat aquest dissabte a la ministra d'Afers Exteriors i Cooperació, Trinidad Jiménez, que aprofiti les reunions que mantindrà els pròxims dies amb representants de la Unió Europea, Rússia i Estats Units per convertir la situació dels Drets Humans al Sàhara Occidental "en una prioritat internacional".


A través d'una carta oberta firmada pel director de l'organització a l'Estat, Esteban Beltrán, Amnistia demana a Jiménez "una més gran implicació per part del govern espanyol" en la "greu situació" de la zona després dels esdeveniments violents de la setmana passada en els campaments pròxims a Al-Aaiun.

L'organització demana a més que es posi en coneixement del Marroc totes les denúncies presentades pels testimonis de la zona perquè puguin ser investigades per l'ONU. L'ONG també remarca la importància de que l'actual presència internacional a la zona, en concret la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental, inclogui en el seu mandat "davant la magnitud dels fets" una menció explícita a la defensa dels Drets Humans a la zona./ Font

redacció

Developer