..... Inici | Ràdio | Recerca

Programació d'Estiu intercultural de l'Espai Avinyó

by 20:41 0 comentaris

Programació d'estiu de l'Espai Avinyó

L'Espai Avinyó inicia una nova temporada de la mà de la imaginació de Berjer B. Capati, artista eteri i aquàtic que pretén reflectir els llenguatges i les reflexions inspirats per la programació de l’Espai Avinyó d’aquest estiu, amb un enfocament intercultural i comunitari.

L'Espai Avinyó explorarà la història del sucre i les havaneres a la ciutat, ens endinsarà en el poder de la costura al carrer, i ens convida a visitar el Jardí Botànic, per a imaginar refugis de biodiversitat. A més, fomentarà la sobirania alimentària a través dels fermentats, mantindrà viva la memòria d’una cal·ligrafia de Filipines que es resisteix a l'oblit i, finalment, ens farà gaudir de les músiques, balls i resistències del Magreb.

Teixits, fermentats i escriptures

D'una banda, en el marc del cicle "Geografies Tèxtils", en coproducció amb Acció Comunitària, us conviden a participar en un espai de costura i un cinefòrum a l’aire lliure, dins del cicle “Cultura al barri del Besòs i el Maresme”, des d’on, per mitjà de diferents iniciatives, es transforma l’espai públic en un epicentre artístic.

Per l’altra, practicaran el sistema d’escriptura Baybayin, que s’havia perdut i ara és reivindicat per diversos moviments artístics i urbans de joves filipins de la diàspora a la ciutat.

A més a més, ens endinsaran en les formes de consum, experimentant de prop amb la Kombutxa i altres fermentats, en una conversa centrada en els processos lents i l’aprofitament, fomentada per algunes iniciatives de sobirania i pràctiques alimentàries.

Tres moviments cap a l’exterior

També es farà una visita al Jardí Botànic de Barcelona per compartir reflexions sobre la història dels jardins botànics en el context europeu i ens preguntarem: quina és l’especificitat del jardí de Barcelona?.

En la nova edició del cicle Balls · Músiques · Resistències i en el marc de les Festes de la Mercè 2024, ens proposen centrar-nos en un territori tan divers com és el Magreb, amb la intenció d’ampliar l’imaginari col·lectiu de les seves expressions musicals i diaspòriques.

També realitzaran una ruta del sucre per la ciutat, considerant el procés d’industrialització a Catalunya, les plantacions, el tràfic d’esclaus i l’acumulació de capitals indians, per després centrar-nos en el procés de transculturació que es va generar a través de les Havaneres.

Millorem l'ús social de la llengua catalana!

En col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, aquesta temporada ofereixen suport per a l’ús social de la llengua catalana, tant a l’alumnat com al voluntariat per la llengua, on proposem la ruta Rumb a la Rumba.

Inscriviu-vos!
 
Totes les activitats són gratuïtes, però és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu a espaiavinyo@bcn.cat.

Llatins

Developer