..... Inici | Ràdio | Recerca

Segon aniversari de l’Informe Final de la CEV | 26 de juny

by 18:02 0 comentaris
La Taula catalana per la pau i els drets humans a Colòmbia organitza el proper dimecres 26 de juny del 2024 a les 17:30 a la Biblioteca Gabriel García Márquez l’acte “El poder transformador de la veritat” amb motiu del segon any de la presentació de l’Informe Final de la Comissió de la Veritat de Colòmbia.


L’acte se centrarà en el conversatori “Fer memòria per construir la Pau” sobre el valor de l’escolta en els processos de veritat i memòria, el rol de les noves generacions i el paper de la comunitat internacional en els processos de veritat. Serà moderat per la periodista colombiana, Omaira Beltrán i hi participaran les següents dones activistes de Mèxic, Guatemala i Colòmbia

Guadalupe Záyago, comunicadora comunitària indígena de Ràdio Tekuan, “la voz de los guardianes de los cerros”, de la comunitat indígena de Alpuyeca, Morelos, México. Actualment, és a Catalunya acollida al Programa de Protecció de periodistes mexicans de l’Ajuntament de Barcelona.

Katia Orante, defensora de drets humans guatemalteca. Comunicadora social amb estudis de postgrau en criminalística i criminologia, i experiència en investigació social, cerca de persones desaparegudes durant el conflicte armat intern i periodisme feminista. Actualment, treballa com a oficial de protecció a Protection International Mesoamérica, amb persones defensores del territori i el medi ambient en comunitats rurals de Guatemala.

Juliana Sotelo i Alejandra Bermúdez, colombianes de la diàspora i membres de la Generación V+Catalunya. Sotelo és advocada colombiana amb estudis a Cultura per a la Pau i pedagogia Sistèmica. Actualment, treballa a Unipau és integrant de la plataforma Generació V+ i coorganitzadora del projecte Ressona, trobades creatives de lectura i reflexió de l’Informe de la CEV.

Hi haurà temps també perquè els assistents puguin compartir les seves impressions. L’obertura de l’acte anirà a càrrec de membres de la Generación+V Catalunya i comptarem amb l’actuació d‘Oscar Arboleda i Sara García pel tancament.

Aquest acte s’emmarca en la commemoració del segon aniversari de la presentació de l’Informe Final de la CEV “Dos años construyendo un futuro de verdad.” El Parlament de Catalunya va acollir el 12 de juliol de 2022 la presentació de l’informe de la mà de l’ICIP i amb la presència de dos membres de la Comissió de la Veritat, Carlos Martin Beristain i Alejandro Valencia, a més de Marta Liliana Ramírez, víctima del conflicte resident a Catalunya, i Dorys Ardila, membre del comitè de seguiment de les recomanacions de la Comissió, en representació de totes les víctimes a l’exili.

Per aquesta ocasió hem comptat amb la il·lustradora colombiana Viviana Ortiz que ha dissenyat el cartell de l’esdeveniment. La podeu trobar a l’Instagram a @vivs_studio

Acte obert i gratuït, no fa falta inscripció, però l’aforament és limitat.


Més informacióOBS

Developer