..... Inici | Ràdio | Recerca

Jornada | Juntes i Diverses: els reptes de la interculturalitat a les entitats el 31 de maig a Tarragona

by 10:44 0 comentaris



Quins reptes cal que afrontin les entitats socials – també veïnals- perquè veïns i veïnes amb diversitat cultural s’hi sentin apel.lats i apel·lades a participar-hi activament? Com transformar les lògiques perquè en les seves agendes i lluites socials hi estiguin les demandes de tots els col·lectius culturals que hi ha a un barri? Amb aquests dos grans horitzons des de la CONFAVC, la FAVTarragona i La Teulada s’ha promogut la celebració de la Jornada “Juntes i Diverses”: treballem per entitats amb diversitat cultural que se celebrarà a la tarda del 31 de maig a la Delegació Territorial de Tarragona de Cultura de la Generalitat de Catalunya ( carrer Major, número 14 de Tarragona). (Formulari d’inscripcions)

La jornada arrencarà amb una conversa moderada amb dues persones que han reflexionat molt entorn la diversitat cultural, l’auge dels discursos de l’odi, la ultradreta i la manca de mixticitat cultural a les entitats socials, i particularment en les AV: Maria Dantas i Florencia Brizuela. Posteriorment al passi del documental curt “Derives migrades”, arrencarà una taula rodona a exposar bones experiències a partir d’exemples concrets com “El paper de les comunalitats“, amb Lelia Becana i Naret Terán, de l’AV La Florida i de la FAVTarragonaLa Teulada, respectivament; el projecte “Ravaleando” de l’AV del Raval de Santa Coloma de Gramanet– explicat pel president de l’entitat veïnal, Salva Jaraba; i “Bones experiències interculturals a les AFA”, amb Tere Franch, tècnica territorial de l’AFFAC del Camp de Tarragona. La jornada la clourà una actuació musical del dúo ““Cuatro y Leocho” a les 20h.( Formulari d’inscripcions / Programa)

Una jornada de Barris Interculturals

Aquesta iniciativa és una acció més del Pla de Treball del 2024 del Grup de Barris Interculturals de la CONFAVC, juntament amb altres iniciatives com la campanya formativa i de denúncia del dret al padró, i campanyes amb altres entitats socials contra els discursos de l’odi de la ultradreta, entre d’altres actuacions. Aquest grup de Barris Interculturals de la CONFAVC va començar a vertebrar-se amb la participació de més d’una desena d’entitats veïnals el desembre del 2022 per afrontar aquests reptes esmentats, a més de donar recursos sobre interculturalitat en els projectes comunitaris i de comunicació a les entitats veïnals, així com d’altres recursos. 

Més informació: Programa | Campanya Barris Interculturals).

OBS

Developer