..... Inici | Ràdio | Recerca

El CIEMEN presenta la campanya “Hi tens dret! El català depèn de tots" per informar la ciutadania sobre els seus drets lingüístics

by 11:16 0 comentaris

El Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) ha presentat la campanya "Hi tens dret! El català depèn de tots", creada amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania, especialment els joves, sobre els seus drets lingüístics.

La iniciativa, que consisteix en una campanya viral de cinc vídeos i sis infografies, tracta àmbits clau sobre els drets lingüístics dels catalanoparlants, com ara la seva relació amb el món del consum, amb el sector de les forces de seguretat, amb l’àrea de la Justícia, amb el camp de la formació universitària i amb el sector de l’atenció sanitària.

A partir del convenciment que la protecció legal d'una llengua no és suficient per garantir-ne l’ús social, la campanya posa èmfasi en la necessitat que els parlants de la llengua catalana siguin conscients dels seus drets lingüístics i estiguin disposats a exercir-los.

Malgrat l’existència de campanyes anteriors, el CIEMEN destaca el coneixement insuficient sobre els drets lingüístics, fora dels cercles de població més conscienciats sobre la situació del català.

La campanya compta amb un web que recopila els vídeos de la campanya i infografies i articles sobre els drets lingüístics garantits per la legislació vigent. El lloc proporciona explicacions clares i comprensibles sobre els drets lingüístics adaptades a tots els ciutadans, sense que calgui tenir formació jurídica, així com una secció de preguntes freqüents (FAQS) per informar sobre els mecanismes per exercir reclamacions lingüístiques.

La campanya compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

OBS

Developer