..... Inici | Ràdio | Recerca

La Sembra d' Agraïment amb el Mestre Abadio Green | 23 Nov.

by 21:14 0 comentaris

 



Organitzada per Noemí Duran (https://inquieta.cat/noemi-duran/) amb convidat especial: el Mestre Abadio Green (https://www.comfama.com/cultura-y-ocio/plenarios-abadio-green-lecciones-ancestrales/) de la comunitat Kuna Tule de Colòmbia. Fundador de la OIA (Organització Indígena d'Antioquia, Colòmbia), cofundador de la Llicenciatura en Pedagogia de la Mare Terra (Universidad de Antioquia). 

És un honor poder celebrar una ofrena d'agraïment a la Mare Terra amb la presència del Mestre Abadio Green, de qui vaig aprendre aquestes pràctiques en la meva estada a Colòmbia, on ja fa deu anys que hi vaig i sóc membre del mateix Grup d'Investigació que el Mestre Abadio: "Diverser.  Pedagogia i Diversitat Cultural", d'on va néixer ara fa uns vint anys la proposta capdavantera de la Pedagogia de la Mare Terra.

Enguany em proposo activar mensualment  "sembres d'agraïment" a diferents territoris de Catalunya d'acord amb les llunes plenes i en sincronicitat amb els cercles que vaig iniciar a Medellín fa uns mesos i que dues altres companyes segueixen impulsant de manera coordinada.

La Sembra d' Agraïment té principalment un doble propòsit: 1. Recordar el valor de la paraula  i el gest de donar les gràcies, més enllà de l'intercanvi instrumental  que la societat capitalista regent ha acabat conferint a la pràctica d'agraïment. Es tracta de sentir de cor tot el que comporta. 2. Les sembres d'agraïment les localitzarem en la relació amb la terra. Inspirant-nos en les pràctiques de les cosmogonies ancestrals indígenes, les quals oferien llavors, flors, minerals, fruites, etc. com a  senyal d'agraïment a la Mare Terra per l'abundància de la qual ens proveeix, recordant així l'equilibri, l'harmonia en les relacions. Per tant, implica apropar-nos a la terra com a ésser viu que rep aquestes vibracions conscients d'agraïment. Això capgira la visió extractivista de les societats occidentals cap a la terra.

Us esperem dijous vinent 23 de novembre a les 17h a l'entrada del Parc de les Aigües (Barcelona , metro Alfons X) per compartir aquesta pràctica junts/es. Important inscripció prèvia: noemiduransalvado@gmail.com i portar elements naturals per ofrenar a la terra i crear juntes aquesta sembra d'agraïment guiada en aquesta ocasió pel Mestre Abadio Green.


Llatins

Developer