..... Inici | Ràdio | Recerca

Guerra Israel-Gaza: un punt d’inflexió en el conflicte palestino-israelià | 24 Oct

by 13:08 0 comentaris


Des dels atacs terroristes del 7 d’octubre passat, ha esclatat una enèsima escalada en el conflicte palestino-israelià d’una violència inèdita. Tot i que aquesta nova confrontació se suma a una llarga sèrie d’enfrontaments entre israelians i palestins, la magnitud, les respostes i les conseqüències d’aquest conflicte suggereixen que la guerra en curs marcarà un abans i un després.

A mesura que el balanç de víctimes continua augmentant, les pors d’una escalada regional del conflicte no fan més que créixer. L’onada d’indignació que recorre el món àrab musulmà i les reaccions de diversos actors tant regionals (com Hezbol·là i l’Iran) com extraregionals (com els Estats Units, la Unió Europea, Rússia, la Xina) il·lustren les repercussions d’aquesta guerra a nivell regional i global. Davant la catàstrofe humanitària que afecta Gaza, els plans d’invasió israeliana a la Franja posen el Pròxim Orient a la vora del precipici.

Estem presenciant un punt d’inflexió en aquest conflicte? En quin context va irrompre aquesta nova confrontació entre Israel, Hamàs i diversos grups armats a Gaza? Quina és la perspectiva dels actors involucrats, ja sigui de manera directa o indirecta? I, finalment, quines conseqüències podria tenir aquest conflicte a curt i llarg termini?

En aquesta edició del cicle de conferències “Què passa al món?”, abordarem aquestes preguntes amb Antoni Segura, president del CIDOB i catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona; Lurdes Vidal, professora de relacions internacionals a Blanquerna-Universitat Ramon Llull i a l’IBEI (Institut Barcelona d’Estudis Internacionals), i Moussa Bourekba, investigador principal del CIDOB, presentats per Blanca Garcés, investigadora sènior del CIDOB.

 en directe a través del canal de YouTube del CIDOB.

24 d’octubre de 2023 · 18:30h - 20:00h
CIDOB, sala Jordi Maragall, Elisabets, 12, 08001 Barcelona
Organitzat per: CIDOB 



 

Llatins

Developer