..... Inici | Ràdio | Recerca

Primer informe del Comitè de Seguiment a la Implementació de les Recomanacions de la Comissió de la Veritat | 10 d’octubre

by 16:36 0 comentaris


Casa Amèrica Catalunya acull la presentació a Europa, davant la ciutadania colombiana resident a l’exterior, del primer informe del Comitè de Seguiment a la Implementació de les Recomanacions de la Comissió de la Veritat. Aquest document es va donar a conèixer inicialment a Bogotà el passat mes de juliol.

El propòsit de la iniciativa és obrir un diàleg sobre els avenços, reflexions i reptes que es plantegen després del lliurament de l’Informe Final l’any passat.

Aquesta sessió també es pot seguir a través d'aquests enllaços a Youtube i Facebook Live de Casa Amèrica Catalunya.


L’informe destaca que només un 20% de les recomanacions han estat aprovades en el Pla Nacional de Desenvolupament de l’actual govern de Colòmbia: 53 de les 67 recomanacions n’han quedat fora. El redactat admet el compromís del govern colombià però titlla “d’insuficients” els avenços assolits en matèria d’implementació.

La Comissió, integrada per set persones que actuen a títol personal, entén que el suport internacional és de gran importància i que la implementació de les recomanacions és una tasca que ha d’involucrar a tots els sectors del país i a la Colòmbia fora de Colòmbia.

En la presentació a Bogotà ja es va destacar que les recomanacions de la Comissió de la Veritat no són jurídicament vinculants, però sí són comprometedores moral, ètica i històricament perquè sorgeixen d’un procés d’escolta a la societat colombiana destinat a trobar solucions estructurals i sistèmiques a la problemàtica nacional i internacional (exili colombià).

Hi intervenen:


-Jorge Rojas Rodríguez, cap de la Missió de Colòmbia davant la Unió Europea i l’OTAN, i ambaixador davant Bèlgica i Luxemburg. Defensor de drets humans, constructor de pau, periodista, escriptor i polític.


-Gustavo Gallón Giraldo, Ambaixador Permanent de Colòmbia davant Nacions Unides, destacat defensor de drets humans i exdirector de la Comissió Colombiana de Juristes.


-Wilson Castañeda Castro, politòleg, membre del Comitè de Seguiment i Monitoreig i director de la Corporación Caribe Afirmativo.


-Dorys Ardila, jurista amb màster en Dret Internacional Públic i en Economia Política, membre del Comitè de Seguiment i Monitoreig i integrant de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia.


-Alejandra Rojas (moderadora), advocada i membre de l’Associació Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia.


Tancament musical a càrrec de Dani Caracola (guitarra), cantautor intercultural vinculat amb Llatinoamèrica i, especialment, amb Colòmbia.

Dia / Hora:05/10/2023, 19:00 HLloc:Casa Amèrica Catalunya. Entrada lliure. Aforament limitat


 

Llatins

Developer