..... Inici | Ràdio | Recerca

Celebrem la Vetlla de Pregària davant el Centre d'Internament de Barcelona | 30 de setembre

by 16:26 0 comentaris
Ja fa 11 anys que un equip de voluntariat de Migra Studium visita les persones internes privades de llibertat al CIE de la Zona Franca. L’inici de la nostra activitat té com a detonant la mort de dues persones a l’interior d’un Centre d’Internament: Samba Martine al CIE d'Aluche (Madrid), el 19 de desembre de 2011, Idrissa Diallo al CIE de Zona Franca (Barcelona), el 5 de gener de 2012. Aquests fets van provocar la reacció d’organitzacions de la societat civil i llavors Migra Studium va decidir exercir el seu legítim dret a conèixer què passa al CIE, a qui s’hi interna i per què.


Des del 2012, Migra Studium ha realitzat més de 3.000 visites a 1.400 interns al CIE, el que ens ha permès corroborar que el CIE es tracta d’un dispositiu, dels més repressius de la política migratòria, on es priva de llibertat a persones estrangeres a l’espera de ser expulsades als seus països d’origen. El context de privació de llibertat és afavoridor de vulneracions de drets humans fonamentals, si el sistema de control i garanties no actúa amb rigor, rapidesa i eficàcia.

Per tot això, el grup d'acompanyament a interns del CIE, de Migra Studium, organitza anualment una Vetlla de pregària davant del CIE de la Zona Franca que s’emmarca dins la Jornada Mundial de les Migracions i el Refugi a l’Església.

Enguany, celebrem la 10a Vetlla, serà el dissabte 30 de setembre a les 19:00h (amb una durada d’una hora aproximadament) i tindrà com a lema “Lliures”. 

Llatins

Developer