..... Inici | Ràdio | Recerca

Avenç d'activitats a Casa Amèrica Catalunya | Sep - dic 2023

by 15:53 0 comentaris

 


Al setembre es compleixen 50 anys d'un dels episodis històrics de la segona meitat del segle XX de més impacte mundial: el cop d'estat cívico-militar a Xile contra el legítim govern del polític socialista Salvador Allende i l'inici d'una llarga i tenebrosa dictadura en aquest país del con sud americà. 

Per tot això, Casa Amèrica Catalunya impulsa i acull al setembre diverses activitats vinculades a aquesta efemèride. L'entitat també participarà, un any més, a l'homenatge popular a Salvador Allende que cada matí de l'11 de setembre se celebra a la plaça que la ciutat de Barcelona dedica al president de Xile que es va immolar en defensa de la democràcia i de les llibertats .




Activitats:





Per reflexionar sobre memòria, democràcia i llibertat al voltant d'aquesta efemèride, LATcinema porta al Born CCM, a Barcelona, ​​un cicle compost per tres documentals: La meva vida amb Carlos, de Germán Berger-Hertz, La ciutat dels fotògrafs, de Sebastián Moreno, i Allende el meu avi Allende, de Marcia Tambutti Allende. Totes les sessions tindran lloc a les 19h i les entrades seran a 3€





El periodista i historiador alacantí Mario Amorós presenta el llibre Salvador Allende. Biografia política, semblança humana, reedició de la seva celebrada biografia del polític i metge cirurgià xilè. Les seves pàgines dediquen una atenció especial a la tasca d'Allende com a president de Xile entre el 1970 i el 1973, etapa que va atreure l'atenció mundial.




Traieu les agendes i els vostres millors somriures, torna la Setmana de l'Humor Llatinoamericà! Del 15 al 18 de novembre ens visitaran quatre artistes que fan humor des de la identitat a primera persona. Des d'Argentina, tindrem David Gudiño i el veneçolà César Aramís Contreras; des de Mèxic rebrem la cantant i pianista Flor Amargo; i des d'Uruguai volarà Laura Falero, comedianta, música i performer. Les seves propostes giren al voltant del que és (o cal ser) per motius d'ètnia, gènere, lloc de naixement o tendència sexual. 

Activitat organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Espai i horaris properament. Entrada lliure amb aforament limitat.




El guitarrista, cantautor i productor Nico Ibarburu, referent de la música popular d'Uruguai, oferirà un concert acompanyat pel músic multintrumentista argentí Juampi di Leone. Aquest concert recorre la discografia d'Ibarburu travessant els seus treballs Anfibio, Casa rodante, Empremta digital i Ultramarino a més d'avançar temes de Largavista, el seu nou disc. Activitat organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Casa Amèrica Catalunya Entrada lliure. Aforament limitat.




+informació

Llatins

Developer