..... Inici | Ràdio | Recerca

Monòleg: No soy tu gitana | Diàleg amb actrius de col·lectius racialitzats | 14 Juny

by 12:20 0 comentaris


Un monòleg que es titula No soy tu gitana en el qual es desconstrueix l'imaginari racista, classista i patriarcal que han patit les dones gitanes des de fa més de 600 anys fins avui. En paraules de Silvia Agüero: "No soc aquesta gitana construïda per les ments dels poderosos: homes, paios, catòlics... a través de les lleis que han perseguit la nostra identitat i de la ficció promoguda per la cultura dominant. No soc ni Preciosa ni Carmen ni Esmeralda ni Zemfira. Tampoc soc la gitana que et mostren a través de la teleporqueria".

A partir d'aquesta proposta escènica, us proposem un espai de diàleg amb actrius de col·lectius racialitzats per reflexionar sobre: Quines són les conseqüències en la vida de les dones gitanes i racialitzades d'aquests imaginaris reproduïts a través de les arts escèniques, la literatura, la pintura i el cinema? Quins límits i potencialitats trobem en la capacitat de transformació d'aquests imaginaris mitjançant la creació artística? Quin pes ha de tenir l'autorepresentació i la revisió crítica de la història per trencar amb els imaginaris racistes en el món de l'art?

Data: 14/06/2023
Hora: 19:00h - 21:00h
Lloc : Sala Paral·lel 62 (Av. del Paral·lel, 62)

Amb: 

Silvia Agüero :gitana, mestissa, feminista, i col·laboradora de la revista Pikara i d'altres mitjans com Radio Vallekas o Ara!nfo, autora de Mi feminismo es gitano.

Silvia Albert Sopale : actriu, directora i dramaturga de diversos espectacles entre els quals destaca No es país para negras que es troba de gira des del 2016.

Sònia Masuda : actriu, dramaturga i directora mestissa catalano-japonesa, nascuda a Barcelona.

Mar Ortiz: intèrpret, investigadora escènica i docent de dansa. S'inicia en danses folklòriques del seu país (Argentina).

Inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat

Llatins

Developer