..... Inici | Ràdio | Recerca

La Revolución y la tierra és el documental més vist de la història peruana | Dir. Gonzalo Benavente Secco | 28 Juny

by 18:29 0 comentaris


 


La llarga lluita per la terra va buscar esfondrar aquella muralla entre patrons i serfs que segueix dividint el Perú fins avui. No obstant això, la llei de Reforma Agrària de 1969 va marcar un abans i un després a les cares i a les històries oficials del país, un canvi profund que el cinema peruà va aconseguir reflectir i encapsular en algunes de les seves pel·lícules més notables, construint un gran imaginari que avui tornem a descobrir.


Mig segle després de la reforma agrària que va implementar, l'expresident Juan Velasco Alvarado segueix sent una figura dividida al Perú: alguns el consideren un heroi que va alliberar els pagesos de les condicions d'esclavitud a les grans plantacions i altres el critiquen com un dictador ressentit que va expropiar terra dels rics.


Aquest debat s'ha escalfat amb el llançament del documental La revolución y la terra, que presenta una narració fluida que s'allunya de la història oficial utilitzant materials d'arxiu recopilats de velles imatges de televisió i especialment de pel·lícules produïdes a finals de la dècada de 1960 i principis de la de 1970.


La Revolución y la tierra és el documental més vist de la història peruana.
Dia / Hora:
28/06/2023, 20:00 H
Lloc:
Cinemes Girona (C. Girona 175, Barcelona). Entrada: 4,5€ / 3€
Llatins

Developer