..... Inici | Ràdio | Recerca

Cicle Correspondències: Les cartes d'Alejo Carpentier a la seva mare | 10 oct.

by 21:54 0 comentaris

Què podem trobar a la correspondència d'un escriptor o d'una escriptora? Són moltes les qüestions que es poden abordar en una carta, des de les més públiques a les més privades i íntimes. En tot cas, sempre es desprèn el reflex d'una personalitat, passions i preocupacions.

A la primera sessió de l'última temporada del cicle Correspondències, l'acadèmica i professora universitària Anna Caballé i l'assagista i crític d'art Iván de la Nuez dialogaran al voltant de les cartes que l'escriptor cubà Alejo Carpentier va enviar a la seva mare durant la seva estada a París, del 1928 fins al 1937. L'actriu Marieta Sánchez i l'actor Joaquín Daniel, interpretaran les missives sota la direcció de Cristina Osorno Mesa.

La primera sessió de la cinquena temporada del cicle Correspondències aborda l'epistolari Cartas a Toutouche (Lectorum, 2011), que aplega diversos materials de la correspondència enviada per Alejo Carpentier a la seva mare durant una dècada. A les cartes, postals, telegrames i targetes es reflecteixen aspectes múltiples de la vida de l'escriptor cubà als anys d’estada a París: la vinculació amb els intel·lectuals francesos en general i amb el grup surrealista en particular, les relacions amb nombrosos intel·lectuals cubans i d'altres països de Llatinoamèrica, el procés de gestació de moltes de les seves cròniques, la culminació de la seva primera novel·la, la seva participació a les més importants publicacions franceses, així com altres aspectes de caràcter més personal.

Correspondències és un cicle concebut i dissenyat per Casa Amèrica Catalunya. Coordinació i conducció d'Anna Caballé, responsable d'Unitat d'Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona, Premi Nacional d'Història 2019 i Premi d'Assaig Jovellanos 2021. Direcció escènica de Cristina Osorno Mesa, responsable de l'Àrea de Literatura i Teatre de Casa Amèrica Catalunya.

La darrera temporada de Correspondències comptarà amb algunes sorpreses i detalls especials. Un serà la presència de la llibreria Librerío de la Plata amb els epistolaris que s'han abordat durant les cinc temporades del cicle. Els llibres tindran un descompte del 5% per a les persones que tinguin el carnet d'Amic de Casa Amèrica Catalunya.

Propera sessió:

Dimarts, 10 d'octubre del 2023, a les 19h.
Cartes entre els esposos María Rosa Lida i Yakov Malkiel.
Casa Catalunya Amèrica de Barcelona

Llatins

Developer