..... Inici | Ràdio | Recerca

Èpica d´un fantasma: conversa sobre els escriptors fantasmes o ghostwriters | 3 abril

by 11:38 0 comentaris

Novel·les, articles, biografies i contes han estat escrits sota el nom d'una altra persona. Són molts els fantasmes literaris que transiten pels llibres. Professionals a qui se'ls contracta per redactar a l'ombra textos que després en signen d'altres. Sobre l?ofici de l?escriptor fantasma, l?escriptora rosarina Lilian Neuman conversarà amb l?autora portenya Tatiana Goransky.

Els escriptors fantasmes o ghostwriters a la seva accepció en anglès treballen a l'ombra per encàrrec i sota el nom d'altres. Com perceben els ghostwriters la seva feina? Quan escriuen per a ells mateixos i quan per als altres? Arriben a sentir compromís afectiu amb els llibres? Són mercenaris de les lletres? Quan participen dels guanys? La seva feina afecta la seva pròpia obra literària o la poden desenvolupar alhora? Són algunes de les qüestions sobre les quals Lilian Neuman conversarà amb l'escriptora i ghostwriter Tatiana Goransky.

Activitat organitzada amb motiu de l'estada a Barcelona de Tatiana Goransky i la presentació de les seves novel·les La dona poc probable (Tres Hermanas) i Voldria estimar-te menys (Ril Editores).

“Estic acostumat a esborrar-me de les pàgines, per això em paguen. Per viure diferents vides al cap per un temps limitat i transcriure-les al paper. Després, ells o elles les firmen i jo desaparec. Són amos del tall final, poden treure allò amb què no estiguin d'acord. Això és el que sol estar als contractes, contractes llarguíssims que sempre acaben amb un annex on se signa l'acord de confidencialitat”.

Tatiana Goransky a Fade out (Comba)

Dia / Hora: 03/04/2023, 19:00 H
Lloc: Casa Amèrica Catalunya

Llatins

Developer