..... Inici | Ràdio | Recerca

Presentació a Barcelona del llibre ‘Migracions. Obrir les fronteres d’un món desigual’ | 30 Març

by 16:02 0 comentaris




Presentació a Barcelona del llibre ‘Migracions. Obrir les fronteres d’un món desigual’

Dijous 30 de març de 2023, 19h
Lafede.cat (Carrer de les Tàpies, 1 · Barcelona)


El dijous 30 de març (19.00 h) amb motiu de la presentació del llibre ‘Migracions. Obrir les fronteres d’un món desigual’, David Karvala (director de la publicació), Montse Santolino (periodista i comunicadora) i Natalia Caicedo (professora de dret constitucional de la UB) conversaran a l’Lafede.cat sobre un llibre que explica que no existeix un problema de migració sinó de fronteres, de lleis discriminatòries, de racisme.

Organitza: Fundació Solidària Flama

David Karvala, Monte Santolino i Natalia Caicedo conversaran a la Lafede.cat sobre un llibre, publicat a l’Editorial Base, que presenta un plantejament senzill: el fet de voler moure’s pel planeta, el que ara es diu «migrar», no requereix ni explicació ni justificació. Allò que és inhumà, allò que cal explicar —i denunciar— són les barreres que s’han construït per impedir aquest moviment. El llibre explica que no existeix un problema de migració, sinó un problema de fronteres, de lleis discriminatòries. I reivindica, que cal acabar amb aquesta negació dels drets de les persones i reivindicar l’obertura de les fronteres d’un món desigual.
Al pròleg, Boaventura de Sousa Santos, ens diu: “Els lectors hi veuran que han estat enganyats per polítics populistes i que el patiment que aquests polítics infligeixen als immigrants és un patiment autoinfligit, una mutilació de l'ànima europea que, tard o d’hora, haurem de pagar”.

En el llibre participen veus molt diverses —del nord i el sud global, de persones migrades, de l’activisme antiracista, del món acadèmic…— que tracten diferents aspectes de la qüestió, cadascuna des de la seva situació pròpia. El que comparteixen és el rebuig a les polítiques letals i racistes actuals.

 

Llatins

Developer