..... Inici | Ràdio | Recerca

La Culturalíssima: la festa de les cultures diverses al Parc Turó de la Peira en marxa pel 2023

by 11:24 0 comentaris

 

Diversitat. La Culturalíssima és una festa de cultures diverses al Parc Turó de la Peira. Va néixer la primavera de 2022 a partir d’una iniciativa veïnal. Ara ja estan preparant la pròxima, la del 2023.

A la primavera del 2022, el Parc del Turó de la Peira va acollir una celebració regida per la convivència, el coneixement i reconeixement de la realitat cultural, rica i diversa del barri. Veïnes i veïns, majoritàriament no vinculats al teixit associatiu del territori, estan treballant per fer possible la segona edició d’aquest projecte que, a través de la gastronomia i d’altres expressions culturals, enforteix el sentiment de pertinença al territori i esdevé la celebració intercultural de l’any dels barris del Turó de la Peira i Can Peguera.

La Valeria Rolón, originària del Paraguai i una de les participants en l’organització, ens explica com va viure l’any passat la festa i com estan preparant la del 2023. “Va ser una iniciativa d’un grup de persones originàries de la República Dominicana que habitualment celebraven el dia de la mare i que van pensar a implicar altres veïnes per fer un esdeveniment més gran, obert a tot el barri en què podíem compartir les diferents cultures. Ens vam organitzar per posar-nos a cuinar i vendre (molt baratet perquè tothom hi tingués accés) menjar dels nostres països. També vam fer danses tradicionals i la veritat és que ens ho vam passar molt bé. Jo vaig participar com a veïna a títol individual, però també hi havia col·lectius sencers d’altres països. D’aquesta manera hem conegut altres veïnes i veïns i hem intercanviat i gaudit junts. Ara ja comencem a reunir-nos un cop al mes per preparar la del 2023”.

+ informació

Llatins

Developer