..... Inici | Ràdio | Recerca

Dia mundial de les llengües maternes 2023. Una aproximació a la llengua urdú | 21 feb.

by 10:00 0 comentaris

En el marc del 21 de febrer del 2023, Dia mundial de les llengües maternes, proposem fer una aproximació a la llengua urdú com a forma i pretext per veure com des d'un idioma es vinculen moltes altres idees com: cultura, llenguatges, expressions, barreja d'idiomes, etc.
 
A través d'una taula rodona coneixerem diferents projectes i agents del marc escolar de la ciutat de Barcelona que promocionen, s'impliquen i reconeixen l'urdú com a eina de generació d'espais i contextos plurilingües. Quines són les ramificacions del concepte de llengua materna? Quants espais d'aprenentatge entorn de l'urdú hi ha actualment a la ciutat de Barcelona? Quina relació hi ha entre llengua, identitat i cultura?

*Les llengües de l'activitat seran el català i l'urdú. Es comptarà amb un servei de traducció.

Amb:

· Noreen Akhterkhan Begum: va néixer a Pakistan i viu a Barcelona. És membre del Consell escolar de l'Escola el Turó.

· Asiya Mustansar: mediadora professional experta en comunitats d'Àsia Meridional: Pakistan, Índia i Bangladesh. Actualment, treballant en el Projecte de Llengües de l'Herència del Districte de Nou Barris (Barcelona) com a professora d'urdú.

ECOP: col·lectiu destinat als estudiants pakistanesos amb el propòsit d'assessorar, informar i motivar per a aconseguir un millor rendiment acadèmic.

Punt InfoJOVE Sant Martí: servei adreçat a joves del Districte de Sant Martí de 12 fins a 35 anys. Ofereix informació, orientació i assessorament en diferents àmbits: treball, estudis, habitatge, mobilitat internacional, cultura, oci, feminismes, associacionisme, voluntariat, medi ambient, turisme, salut, etc.

Modera: Saba Mohamed Bibi: dietista-nutricionista i doctorada en Alimentació i Nutrició a la Universitat de Barcelona.

Col·labora:

 + informació

Llatins

Developer