..... Inici | Ràdio | Recerca

Diversitats de culte a Horta-Guinardó, GENER- FEBRER - MARC 2023

by 13:30 0 comentaris


Durant el primer trimestre de 2023 el Servei d'Interculturalitat d'Horta Guinardó, conjuntament amb Centres Cívics, proposen un cicle de visites per diferents centres de culte que hi ha al territori.

Anima’t a conèixer la diversitat de creences que conviuen als barris de la ciutat.


CENTRE CÍVIC GUINARDÓ
Dijous 19 de gener, a les 18 h. Carrer Pere Llobet, 3

Una de les expressions espirituals que hi ha al Districte és el sufisme. Segons els mateixos sufís, el sufisme (tasawwuf) representa la dimensió espiritual de l’Islam. Aquesta religió té un rerefons espiritual molt potent on expressions artístiques com la música, la poesia i la dansa tenen un paper molt important. Es començarà el cicle al Centre Sufí Naqshbandi Haqqani.

Punt de trobada al centre de culte.
Inscripcions al Centre Cívic. 93 450 39 87


CENTRE CÍVIC CASA GROGA
Dimarts 7 de febrer, a les 18 h. Carrer de l’Agregació, 44

Què és el Zen? La paraula Zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda. El Budisme Zen va ser ensenyat per Buda a l’Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó. L’objectiu fonamental de la pràctica zen és l’assoliment de la il·luminació interior o satori. El Centre Zen Nalanda obre les portes per explicar les ensenyances i les pràctiques del seu dia a dia.

Punt de trobada al centre de culte.
Inscripcions al Centre Cívic. 93 418 65 31


CENTRE CÍVIC EL CARMEL
Dimecres 15 de febrer, a les 18 h.

La religió jueva és la primera de les grans religions monoteistes (la segueixen el cristianisme i l’Islam), i neix al voltant de l’any 2.500 a.C. Es calcula que avui en dia hi ha uns catorze milions de fidels arreu del món. Les persones fidels al judaisme (jueus/jueves) creuen que només hi ha un Déu i tenen un llibre sagrat que és la Torà. Us conviden a visitar i conèixer de prop la Comunitat Jueva Bet Shalom.

El punt de trobada es confirmarà per correu electrònic a les persones inscrites.
Inscripcions al Centre Cívic. 93 256 33 33


CENTRE CÍVIC TEIXONERA
Dijous 2 de març a les 18 h. Plaça Reial, 12

Els Hare Krishna o Societat Internacional per a la Consciència de Krishna és un corrent espiritual de l’hinduisme que basa el seu credo en la devoció i l’adoració de Krishna. La seva filosofia va néixer a l’Índia i actualment té més de 400 centres de culte a tot el món. Un dels principis fonamentals de la seva pràctica espiritual és el vegetarianisme. Si vols saber més coses sobre Krishna, el Baghavad Gita i la cultura vèdica, no et pots perdre aquesta visita.

Punt de trobada al centre de culte.
Inscripcions al Centre Cívic. 93 256 33 88


CENTRE CÍVIC MATAS I RAMIS
Divendres 3 de març, a les 18 h. Pg. de la Mare de Déu del Coll, 173

L’Islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l’Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Vols saber qui era el profeta Mahoma i quins són els cinc pilars de l’Islam? Et conviden a visitar el Centre Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d’aquesta fe.

Punt de trobada al centre de culte.
 al Centre Cívic. 93 407 23 56


+ infomació


 

Llatins

Developer