..... Inici | Ràdio | Recerca

Conversa de María Ignacia Ibarra amb Graciela Huinao | 24 d'octubre

by 10:43 0 comentaris


La Biblioteca Gabriel García Márquez és escenari de la conversa que la sociòloga xilena María Ignacia Ibarra mantindrà amb la narradora i poeta maputxe Graciela Huinao a partir de la seva novel·la Desde el fogón de una casa de putas williche, (Ediciones Caballo de Mar, 2010). En aquest text, travessat per la línia que separa realitat i ficció, hi convergeixen memòria, identitat i literatura per reivindicar la cultura i la identitat de la comunitat maputxe. En acabar el diàleg la poeta oferirà un recital.

Graciela Huinao (Osorno. Xile. 1956), poeta i escriptora, és la primera dona maputxe en escriure poesia i relats i la primera dona indígena membre de l'Acadèmia Xilena de la Llengua. El 1987 publica el seu primer poema Loika. El 1994 publica als Estats Units l'antologia Ül: Four mapuche poets. Es consolida com a poeta amb la publicació del seu primer llibre bilingüe en mapudungun i espanyol, Walinto (2001). L'any 2010 publica la seva primera novel·la: Desde el fogón de una casa de putas williche.

María Ignacia Ibarra Eliessetch és doctora en Societat i Cultura (línia d'Antropologia) per la Universitat de Barcelona, màster en Antropologia Social de la Universitat Iberoamericana (Mèxic) i sociòloga de la Universitat Alberto Hurtado (Xile).

Dia / Hora: 24/10/2022, 18:30 H Lloc: Biblioteca Gabriel García Márquez. c/ del Treball, 219. Barcelona

redacció

Developer