..... Inici | Ràdio | Recerca

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona celebra tres dècades

by 20:30 0 comentaris

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona arriba aquest 2022 a la seva 30a edició. Celebren tres dècades des del juny de 1993 en què varen iniciar aquesta anadura compromesa amb la difusió de les cinematografies de dones, un viatge que els ha fet créixer i posar en comú la seva visió feminista del cinema.

Des de l’aquí i l’ara, continuen amb les ganes de configurar llocs on compartir experiències cinematogràfiques i sedimentar coneixements sobre el treball de les cineastes; continuen creient que cal defensar els formats no competitius, alimentar trobades –formals i informals- de reflexió i cocreació feminista, programar de manera estable al llarg de l’any; perseveren en el desig de generar pensament col·lectiu sobre les imatges, lectures heterodoxes, diàlegs especulatius sobre el cinema que necessitem; persisteixen lleials al rescat de les històries del cinema, de les pioneres, de les filmografies oblidades o perdudes o desactualitzades, de les dones precursores en l’experimentació formal i la radicalitat enunciativa. Continuen oferint un espai obert a lectures poc previsibles, hackejos feministes de la història “oficial” del cinema i desafiaments experimentals a les narratives androcèntriques que canvien l’imaginari personal i col·lectiu.

Continuen, però també avancen cap al futur a partir de nous reptes, propostes i simbiosis. Donen passes que vibren amb l’anhel d’habitar nous llocs d’experimentació, de creació cinematogràfica i de pensament feminista desconeguts fins ara. Sempre, situant aquesta imaginació en els coneixements generats al llarg d’aquests anys per reivindicar-los i col·lectivitzar-los.

La imatge d’aquesta 30a edició, dissenyada per l’artista visual Marina Siero, ens remet a aquest esperit viu, mutant, tentacular i en creixement continu que la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona posa en pràctica des dels seus inicis.

30a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Març - desembre 2022


.

.

Developer