..... Inici | Ràdio | Recerca

El museu del joguet de Figueres presenta Nannido, un joc contra els prejudicis envers els migrants

by 21:32 0 comentaris

 

Dijous, 30 de setembre del 2021, es va presentar el joc "Nannido. La vida en joc" al Museu del Joguet de Figueres, un joc per trencar amb els prejudicis i estereotips vers les persones migrades. La presentació va anar a càrrec del director del Museu, Josep Maria Joan Rosa, la presidenta de l’associació Amunt i Crits!, Loubna El Hassani, una integrant de l’associació, Habby Jawo, la presidenta de l’associació per les Nacions Unides per Espanya, Eulàlia Pascual Lagunas i l’Alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó Saus.

Amunt i Crits! Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà és una associació de Figueres que facilita l’acollida de les persones migrades a la comarca i que treballa per donar a conèixer les cultures d’origen, els processos migratoris i la diversitat intercultural i de gènere. L’associació dinamitza processos d’acció comunitària per sensibilitzar la societat i trencar amb els rumors, els prejudicis, els estereotips i les actituds racistes que hi són presents i que tenen molt a veure amb els processos migratoris, la vivència de la diversitat intercultural i la convivència. Per facilitar aquest treball de sensibilització, l’associació Amunt i Crits! organitza tallers amb diferents grups de població: estudiants, equips docents d’escoles i instituts, associacions de mares i pares, professionals de l’àmbit social, l’ensenyament i la cultura, entre d’altres.

Nannido. La vida en joc és una versió del tradicional joc de l’oca, que simbolitza el recorregut de la vida humana, plena de fortuna i d’entrebancs. El nom d’aquest joc de l’oca, Nannido, té un gran significat. Nannido és, en llengua fula, la persona que migra. El fula es parla a diferents països africans, com el Senegal, Mauritània, Mali, Guinea, Burkina Faso, Níger, Nigèria o el Camerun, entre d’altres.

En el joc es proposa a les persones que hi juguen que es posin en la pell de les persones migrades, recorrent les caselles que simbolitzen els entrebancs i les dificultats que encaren durant el procés de migració, però també les oportunitats que ofereix. El joc, indicat per a persones a partir de 8 anys, vol contribuir a posar en valor tots els orígens i fer més estrets els vincles entre cultures, sensibilitzar i fomentar els valors que contribueixen a reforçar la convivència i millorar la societat.

Es podrà jugar a Nannido. La vida en joc a la Sala Oberta del Museu del Joguet els dies 16 d’octubre, 6 i 18 de novembre i 11 de desembre del 2021 i les partides seran obertes a tothom. Així mateix, en un futur es preveu oferir l’activitat a centres educatius de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà.

Els continguts de Nannido. La vida en joc han estat desenvolupats per l’Associació Amunt i Crits! amb l’assessorament del Museu del Joguet de Catalunya. Les il·lustracions són de Maria Triquell i el disseny, de Comoyoko.


.

.

Developer