..... Inici | Ràdio | Recerca

El Dret a decidir sobre la salut sexual i reproductiva a El Salvador i Nicaragua

by 15:50 0 comentaris
           


Iniciem una sèrie de programes que hem titulat 'Sembrant veus, collint drets' on parlarem sobre la salut sexual i reproductiva al costat de companyes de Nicaragua, El Salvador i Catalunya, amb la col·laboració de Radio Vos: amb la periodista Argentina Oliveres i la coordinació de Farmamundi, qui treballen en el projecte “Drets Sexuals i Reproductius: diferents cultures, mateixos drets”, finançat per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de compartir sabers i lluites diverses entorn de la salut sexual i reproductiva de les dones al voltant del món.

En la primera part del segon programa que hem titulat 'El dret a decidir'. L'objectiu és visibilitzar i analitzar la realitat d'El Salvador sobre dret a decidir que les dones tenen sobre el cos en general i el dret a l'avortament en particular. Per a això, hem entrevistat a Sara García: activista feminista, psicòloga i defensora de drets humans. Integrant de la 'Agrupación ciudadana por la despenalitzación del aborto' a El Salvador, qui han impulsat, entre altres, la campanya  #LibertadAlas17, del conegut cas de Teodora Vásquez.




En la segona part, hem entrevistat a Zorayda Torrez Echevarría, infermera defensora de drets humans i integrant del 'Colectivo de Matagalpa' i a Machu Ara, infermera de professió, feminista, activista i defensora de drets humans. També hem comptat amb el testimoniatge de dues dones anònimes que han passat per experiències relacionades amb l'avortament i amb el dret a decidir a Nicaragua.

OBS

Developer