..... Inici | Ràdio | Recerca

Com es pot treballar la interculturalitat a les universitats catalanes?

by 23:49 0 comentaris

En aquesta entrevista hem parlat sobre la necessitat d'una mirada intercultural, una temàtica on les epistemologies del sud, que utilitzen les investigadores Zaida Franco (Bolivia), Nair Zárate (Perú) i Noemí Durán Salvadó (Catalunya - Colòmbia), són indispensables en la pràctica amb els estudiants a les universitats catalanes, on treballen com a professores. 

- Zaida Lenny Franco Lacato: doctora en Educació i Societat, professora de la Facultat d'Educació (UB) i investigadora en GEDIME (Grup d'Estudis d'Immigració i Minories Ètniques) a la UAB. Màster d'Intervencions Socials i Educatives per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Pedagogia per la Universidad Mayor de San Simón (Bolívia). 

- Nair Zárate Alva: psicòloga llicenciada per la Universidad San Martín de Porres del Perú (USMP). Doctora en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora i investigadora en la UAB i UB, sent les seves línies d'estudi els col·lectius en risc social i la intel·ligència emocional en el context Iberoamericà. Psicoterapeuta en LOAPSI, membre fundadora de Yachay (Xarxa d'Investigador@s i Professionals Peruan@s a Catalunya), i membre activa de la Secció de Psicologia Clínica de la Salut i Psicoteràpia del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i Europsy. 

- Noemí Durán Salvadó, Doctora en art i educació per la Universitat de Barcelona llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Professora associada de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona en els cursos “Art i cultura en l'educació social, professionalització de la pedagogia, animació sociocultural”. Directora de tesi de màster en psicopedagogia i educació social. Professora col·laboradora habitual de la Universitat Oberta de Catalunya. Coordinadora de la línia de recerca “Juego, arte i educación” dins del grup de recerca Diverser (Pedagogia, sistemes simbòlics i diversitat cultural). Facultad de Educación de la Universidad de Antioquia (Colòmbia). Avaluadora habitual de tesi de màster i de doctorat de la Universidad de Antioquia (Colòmbia). Àmbit acció social des de l'artivisme. Impulsora de la companyia artística 'La inquieta'. (www.inquieta.cat). Coordinadora de l'espai cultural 'La casa voladora' 

.

OBS

Developer