..... Inici | Ràdio | Recerca

II Congreso Nacional Desmontando la islamofobia | 25 nov

by 18:18 0 comentaris

 

Des del 24 de novembre del 2020, Internet s'ha convertit en l'espai aliat en la lluita contra la islamofòbia.

A les 10.00 hores arrencarà el "II Congreso Nacional Desmontando la Islamofobia", que enguany es desenvolupa en la modalitat online, i continuarà celebrant-se aquest dimecres 25 i dijous 26 de novembre del 2020.

L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Marroquina per a la Integració dels Immigrants, comptarà amb les intervencions de mig centenar de persones expertes procedents de diferents punts de la geografia espanyola i europea. També comptarà amb els testimoniatges de persones afectades, els qui compartiran els seus casos per a donar visibilitat i conscienciar sobre la importància de combatre aquesta problemàtica social. Hi ha més de 400 persones inscrites

Al llarg de tres dies, s'analitzaran de manera transversal quins són els motius i les manifestacions de la islamofòbia, recorrent a diferents perspectives a través de vuit taules temàtiques: dret, educació, mitjans de comunicació, gènere, acció social, economia, islam i història. Posteriorment a aquestes, s'obrirà un espai de debat i també hi haurà espais de trobada perquè el públic pugui interactuar.

La inauguració es durà a terme el dia 24, a les 10.00 hores, comptant amb la intervenció del president de l'Associació Marroquina, Ahmed Khalifa, i autoritats de la Unió Europea, Nacions Unides, Junta d'Andalusia i Ajuntament de Màlaga: Tommaso Chiamparino, coordinador en la lluita contra l'odi a la població musulmana, en la Comissió Europea; Julio Andrade, director de CIFAL Màlaga-UNITAR; María Luz Ortega, directora de l'Agència Andalusa de Cooperació per al Desenvolupament de la Junta d'Andalusia; i Ruth Sarabia, regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Màlaga. 

L'esdeveniment, que ja acumula més de 400 inscripcions i està organitzat per l'Associació Marroquina per a la Integració dels Immigrants,

D'acord amb la definició que realitza el Consell Europeu i el Comitè sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació Racial de l'ONU, la islamofòbia és una forma de racisme i xenofòbia que es manifesta a través de l'hostilitat, l'exclusió, el rebuig o l'odi contra l'islam, la població musulmana o els símbols que tinguin a veure amb aquesta religió. Es tracta d'un fenomen que ocorre sobretot en zones en les quals la població musulmana és minoria, la qual cosa succeeix amb major impacte en països occidentals.

D'aquí la importància de celebrar aquest segon congrés nacional, que s'emmarca en el Programa Nacional de Prevenció de la Islamofòbia (II) i que té el propòsit d'aportar eines perquè la societat sàpiga detectar, reaccionar i prevenir actituds i comportaments islamófobos. Aquest mateix programa està cofinançat pel Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI), dins de la convocatòria de la Direcció General de Migracions del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, i la Conselleria d'Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació de la Junta d'Andalusia amb càrrec a l'assignació pressupostària del 0,7% de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRFP).


.

OBS

Developer