..... Inici | Ràdio | Recerca

XIIIa edició del Festival INDIFEST | Transnacionals, Aigua i Pandèmia | 8-12- oct.

by 0:14 0 comentaris
                        


Aquest octubre arriba la XIIIa edició del Festival INDIFEST sota el lema “Transnacionals, Aigua i Pandèmia” organitzat per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes en coordinació amb la CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas).

La situació de pandèmia actual afecta tots els pobles del món, però especialment als pobles indígenes, arribant a suposar la seva pràctica desaparició física. Des de col•lectius i organitzacions denunciem com la vulneració de drets i l’acaparament de terres i recursos bàsics realitzat il•lícitament per empreses transnacionals i Estats, deixa en una situació d’alt risc als pobles originaris. Aquest fet el podem observar amb la falta d’accés a l’aigua dels propis territoris i desviament de rius, incomplint convenis internacionals com el 169 de l’OIT i Drets Fonamentals com el Dret a l’aigua entre d’altres.

El festival es celebrarà del 8 al 12 d’octubre del 2020 via www.indifest.org i comptarà per primer cop, amb dues premiacions especials a les pel·lícules més valorades: pel públic, i per un jurat especialitzat conformat per membres de la CLACPI. 

Alhora, comptaran amb seccions d’Incidència política i ponències online amb diferents representants de comunitats i/o organitzacions de territoris indígenes, així com productores i comunicadores d’Abya Yala.


.

OBS

Developer