..... Inici | Ràdio | Recerca

Narratives entorn de la infància i joventut migrant | 15ª Polifacètica Antiracista | 22 de setembre

by 18:54 0 comentaris






SOS Racisme, que treballa des de la defensa dels drets i l’acompanyament de la infància i joventut que migra sola, té com a objectiu incidir en les qüestions estructurals i socials que travessen les vulneracions que sofreixen. En els últims anys, des del Servei d’Atenció i Denúncia de SOS Racisme han detectat i intervingut en casos de vulneracions de drets de menors internats al CIE de Barcelona, ​​així com en situacions d’assetjament i atacs veïnals i abusos policials. Igualment, han identificant situacions que, si bé no han estat assumides com casos, evidencien el racisme al qual es veuen sotmesos els joves en el marc de el sistema de (des)protecció de l’Administració pública.

Paral·lelament, SOS Racisme ha col·laborat en la creació del reportatge sobre infància migrant produït en el marc de la beca periodística DevReporter “D’infància en perill a infància perillosa“, un treball conjunt amb periodistes per generar una narrativa alternativa que no abusi de la imatge dels menors i joves i que se centri en la violència institucional.

És en aquesta línia han plantejat un conversatori virtual. Les persones protagonistes seran joves que han passat per (o estan) en el sistema de (des)protecció de la infància així com persones presents en el seu dia a dia, com ara educadors en centres de menors, per compartir les seves reflexions al voltant de les narratives sobre la infància i joventut migrants. La idea és que es plantegi com un espai de reflexió política dels joves com a col·lectiu i no com a individus. No es tracta que exposin les seves vides ni que es justifiquin com a joves migrants. Sinó més aviat el contrari: exposar, des del seu punt de vista, als perpetradors de les violències a les que es veuen sotmesos com “col·lectiu” o grup.

T’interessa?
1. Inscriu-te enviant un correu a comunicacio@sosracisme.org amb l’assumpte “Inscripció”, per tal d’enviar-te el link a la sala de videoconferència.
2. Confirma l’assistència a l’esdeveniment de Facebook, per fer-nos una idea aproximada de quantes persones serem.

*La Polifacètica Antiracista és un espai obert de trobada que té com a objectiu afavorir el coneixement entre les persones activistes, fomentar la participació de persones que vulguin incorporar-se a la lluita i conèixer i unificar el discurs de SOS Racisme. 
L’organització i dinamització d’aquestes trobades va a càrrec, de manera rotativa, dels diferents grups de treball de SOS Racisme.





OBS

Developer