..... Inici | Ràdio | Recerca

Exposició: Amparo Poch. El compromís d'una dona lliure | La Granadella | Fins el 29 des.

by 11:17 0 comentaris
Exposició
Amparo Poch. El compromís d'una dona lliure
28.12.2019 - 29.12.2019

Amb motiu de la commemoració de l’aniversari dels bombardejos al poble de La Granadella, l'Ajutament de la Granadella ofereix aquesta exposició itinerant, dissenyada per Emma Termes i comissariada per Antonina Rodrigo i Concha Gómez, que ens aproxima a la figura d’Amparo Poch, metgessa i anarcofeminista aragonesa amb l'exposició Amparo Poch. El compromís d'una dona lliure.

Poch es llicencià en medicina l’any 1929 i va obtenir el premi extraordinari de llicenciatura en una promoció formada per 2 dones i 97 homes. Especialitzada en puericultura, es va centrar en l'educació sanitària de les dones i va obrir un consultori per a treballadores. Com a divulgadora, va impartir conferències en ateneus obrers i societats culturals i va escriure sobre sexualitat per a dones i també defensant la igualtat de dones i homes, les unions lliures i el divorci. Va fundar l’organització anarcosindicalista Mujeres Libres. Durant la II República, va ser nomenada Directora d'Assistència Social del Ministeri de Sanitat, encapçalat per Frederica Montseny, on es va centrar en millorar la salut infantil i femenina.

La inauguració comptarà amb la participació d'Elena Llauradó, alcaldessa de la Granadella, i Gemma Domènech, Directora General de Memòria Democràtica.

Ajuntament de la Granadella
Pl. de la Vila, 33
La Granadella, Catalunya


.

.

Developer