..... Inici | Ràdio | Recerca

Taula rodona: Memóries Oblidades

by 5:00 0 comentaris
Quines implicacions té la invisibilització de determinats col·lectius en la història oficial? Com podem recuperar aquells capítols exclosos dels llibres i els relats dominants?

L'Espai Avinyó us convida a la taula rodona 'Memòries oblidades', una activitat en què, a través de l’experiència de diversos col·lectius i comunitats de la ciutat, recuperarem capítols de la història que han estat invisibilitzats i marcats per la discriminació, l’assimilació cultural o la persecució. Entre aquests, l’arribada dels migrants de la resta de l’Estat als anys 60 i el sorgiment del concepte 'xarnego', l’empresonament de més de 1.000 Testimonis de Jehovà per objecció de consciència en època franquista, o les lleis dirigides a criminalitzar i perseguir el poble gitano.

[Cast.] ¿Qué implicaciones tiene la invisibilización de determinados colectivos en la historia oficial? Como podemos recuperar aquellos capítulos excluidos los libros y los relatos dominantes? El Espacio Avinyó os invita a la mesa redonda 'Memorias olvidadas', una actividad en la que, a través de la experiencia de diversos colectivos y comunidades de la ciudad, recuperaremos capítulos de la historia que han sido invisibilizados y marcados por la discriminación, la asimilación cultural o la persecución. Entre estos, la llegada de los migrantes del resto del Estado en los años 60 y el surgimiento del concepto 'charnego', el encarcelamiento de más de 1.000 Testigos de Jehová por objeción de conciencia en época franquista, o las leyes dirigidas a criminalizar y perseguir el pueblo gitano.Dijous 20 de juny, 18.30 h

Centre Cívic Pati Llimona (carrer Regomir, 3).Inscriu-t'hi gratuïtament:


Més informació

DSAN

Developer