..... Inici | Ràdio | Recerca

L'artista palestina Shuruq Harb guanya el premi 'Fundació Han Nefkens - Fundació Antoni Tàpies'

by 14:18 0 comentaris
Imatge dels membres del jurat del premi internacional.

L'artista Shuruq Harb (Palestina, 1980) guanya el Fundació Han Nefkens - Fundació Antoni Tàpies Video Art Production Award 2019. Harb rebrà 15.000 dòlars de la Fundació Han Nefkens per donar suport a la producció d'un nou vídeo d'edició limitada. A més, a partir del 2020, l'obra d'art resultant s'exhibirà en cinc institucions de nivell internacional: la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona, el Centre d'art Contemporani NTU de Singapur; Wiels a Brussel·les, el Museu d'art i Disseny Contemporani de Manila, i el Centre d'Arts Jameel a Dubai .

La Fundació Han Nefkens - Fundació Antoni Tàpies Video Art Production Award valora el treball d'artistes emergents, de 40 anys o menys, que viuen a l'Àsia occidental o central i que han establert una trajectòria sòlida, però que encara no han rebut el reconeixement d'institucions d'art internacionals.

Vuit respectats crítics d'art i curadors van emprendre el procés d'exploració i van proposar tres candidats cadascun. La llista de set artistes va ser elaborada per la Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Han Nefkens.

Shuruq Harb ha estat seleccionada d'aquesta llista per Han Nefkens, fundador de la Fundació Han Nefkens, i pel director de cada museu de la propera exposició itinerant.

El Comitè de Selecció va declarar que Shuruq Harb ha estat escollida per la seva capacitat per generar coneixement a partir d'una realitat viscuda en conflicte. La seva incisiva realització cinematogràfica proporciona una lectura crítica de l'existència contemporània. Una reflexió poètica sobre la producció d'imatges i com aquesta s'utilitza en zones de conflicte. La seva pràctica, singular, és alhora matisada i complexa".

Shuruq Harb és una artista de cinema, escriptora i editora. Actualment dirigeix una residència d'aprenentatge programat per a artistes àrabs a la Fundació MMAG, a Amman, que duu per nom Acts of Simulation. La seva pràctica artística es centra en la cultura visual en línia i traça rutes subversives per a la circulació d'imatges i productes.

Els seus treballs s'han presentat en exposicions individuals i col·lectives a l'Art Àsia Biennial, Taiwan (2017), New Museum, New York (2014), Columbia University GSAPP, New York (2013), Gwanjgu Biennial, South Korea (2012), entre altres. .

La llista completa d'artistes per al Fundació Han Nefkens - Fundació Antoni Tàpies Video Art Production Award 2019 ha estat proposada per:

- Eva Khachatryan: Curator, Suburb Cultural Center, Armenia
- Fawz Kabra: Independent Curator, Palestine/USA
- Lali Parteneva: Art Historian/Critic, Georgia
- Omar Berrada: Co-Director at Dar al-Ma’mûn, Morocco
- Ramin Haerizadeh, Rokni Haerizadeh and Hesam Rahmanian: Iran-born artists based in Dubai
- Sona Stepanyan: Independent Curator, Armenia
- Tina Sherwell: Program Director, Contemporary Visual Arts, Palestine
- Yotam Shalit Intrator: Dvir Gallery Director, Belgium

La llista d'artistes seleccionats per al Fundació Han Nefkens - Fundació Antoni Tàpies Video Art Production Award 2019 inclou:

- Basma Alsharif (Palestine, 1983)
- Benji Boyadgian (Palestine, 1983)
- Farah Al-Qasimi (UAE, 1991)
- Omar Mismar (Lebanon, 1986)
- Rouzbeh Akhbari (Iran, 1992)
- Shuruq Harb (Palestine, 1980)
- Simohammed Fettaka (Morocco, 1981)

El jurat final va estar integrat per:

- Carles Guerra: Director de la Fundació Antoni Tàpies, Barcelona
- Dirk Snauwaert: Director of WIELS, Brussels
- Han Nefkens: Founder of the Han Nefkens Foundation
- Joselina Cruz: Director/Curator at Museum of Contemporary Art and Design, Manila
- Nora Razian: Head of Exhibitions at Jameel Arts Centre, Dubai
- Ute Meta Bauer: Founding director of the NTU Centre for Contemporary Art, Singapore

FUNDACIÓ Han Nefkens

La Fundació Han Nefkens és una organització privada sense ànim de lucre fundada a Barcelona el 2009 per l'escriptor i mecenes holandès Han Nefkens. El seu objectiu és promoure l'art i el procés artístic i, al seu torn, connectar a les persones a través de l'art i col·laborar amb reconegudes institucions internacionals d'art. Els valors fonamentals de la Fundació la defineixen des del principi com un model innovador i amb visió de futur: un centre de producció que supervisa i promou la creació contemporània des dels primers moments fins a la presentació final. Posicionada com una plataforma per a que els artistes progressin en les seves carreres, la seva activitat principal, sempre a nivell internacional, és encarregar treballs a través dels seus premis i subvencions.

FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES

La Fundació Antoni Tàpies va ser creada el 1984 per l'artista Antoni Tàpies per promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani. La Fundació Antoni Tàpies menté un enfocament plural i interdisciplinari i té com a objectiu establir empreses cooperatives amb experts en diferents camps de l'aprenentatge per contribuir a una millor comprensió de l'art i la cultura contemporànies.

.

Developer