..... Inici | Ràdio | Recerca

Poesia, dona! | Arts Santa Mònica, Barcelona

by 12:29 0 comentaris


Imatge: Nancy Spero, Let the Priests Tremble... 1998/2008.


Poesia, dona!
Recital de poesia
06.03.2019 / 18h

Sala d'actes
Públic general

Tres poetes Maria Cabrera, Maria Antònia Massanet i Blanca Llum Vidal llegiran els seus poemes. A més, hi seran presents -a través de les convidades d’avui- les poetes que ens han precedit en la poesia i en la història. Recital de poesia coordinat per Cinta Massip.

- Maria Cabrera (Girona, 1983) La ciutat cansada (Proa, 2017), premi Carles Riba, 2016.

- Maria Antònia Massanet (Artà, 1980) aus de ramat (AdiA, 2019).

- Blanca Llum Vidal (Barcelona, 1986) Aquest amor no és u (Ultramarinos, 2018). Amor a la brega (Pagès Editors, 2018).

Dones i creativitat

L’Arts Santa Mònica organitza unes jornades la setmana del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, on professionals de diversos sectors de les arts i la creació participaran en recitals, taules rodones i diàlegs, coneixedores de la necessitat de l’art i la creativitat per sostenir la vida mateixa de les que hi som i rescatar i mantenir la memòria històrica de totes aquelles que han estat, amb la responsabilitat d’obrir via a aquelles que han d’arribar.

És molt necessari obrir aquests espais de conversa i reflexió per acollir, escoltar i intercanviar punts de vista, coneixements i vivències sobre com a les nostres societats complexes les dones exerceixen la creativitat, com la practiquen i com es veuen a elles mateixes. I en el fet de compartir aquestes experiències personals, socialitzar-les i crear-ne miralls on emmirallar-nos, finestres que ampliïn marcs conceptuals i xarxes que promoguin empoderament i seguretat.

Testimonis i reflexions de moltes creadores ens confirmen que la creació en salva, ens fa lliures, ens exhorta a ocupar el nostre espai, a exercir el dret a dir-nos i a mostrar-nos, sense demanar perdó ni permís. Confirmant que “allò personal és polític”, perquè no es pot crear res d’autèntic si no s’arrisca, si no s’exposa una mateixa. Encara no sabem del cert si hi ha creació femenina (fotografia, cinema, pintura, dansa, performance, cançó, poesia, narrativa, crònica, assaig...) que no ho sigui.


TRTRT

Developer