..... Inici | Ràdio | Recerca

Inauguració de l'exposició AMAZOGRAMAS del fotògraf peruà Roberto Huarcaya

by 18:43 0 comentaris

Casa Amèrica Catalunya obre al públic l'exposició AMAZOGRAMAS, del fotògraf peruà Roberto Huarcaya, que es podrà visitar fins el proper 6 de maig del 2019.

Roberto Huarcaya va iniciar el 2014 un projecte que el va dur junta amb altres artistes -convidats per l'organització ecologista WCS- a Bahuaja Sonene, una Reserva Natural Intangible situada a la selva amazònica del sud-est peruà. Al llarg del primer any, va realitzar diversos viatges, en els quals va constatar la impossibilitat de "representar" el vast entramat d'emocions que proveeix l'experiència de la selva.

La decisió que va adoptar Huarcaya va ser prescindir de les sofisticades càmeres que havia usat en els viatges inicials. Va optar per retrocedir als usos de fa 175 anys i recuperar un dels procediments inaugurals de la fotografia: el fotograma. Una tècnica que, sense intervenir lents ni càmeres, permetia obtenir reproduccions exactes dels objectes.

Roberto Huarcaya és un dels fotògrafs més importants del Perú en l'actualitat. És fundador i director del Centre de la Fotografia, ara Centre de la Imatge de Lima.
Participa en exposicions col·lectives i fires d'art a Europa, Estats Units, Amèrica del Sud i Àsia. A la Biennal de Venècia de 2016 reben menció especial com Pavelló nacional.

Les seves exposicions individuals més recents són: Sutil Violento (Lisboa, 2011) i AMAZOGRAMAS (Lima, 2014); Dina Mitrani Gallery Miami, 2015; Festival Internacional Valongo, Sao Paulo, Brasil, 2016; Galería Parque Rodó a Montevideo, Uruguay, 2016; Arco Lisboa Portugal, 2107; i al ArteBa Focus (Buenos Aires, Argentina, 2017).

La seva obra forma part de la Maison Européenne de la Photographie a París, del Fine Arts Museum of Houston, del MOLAA Museum of Latin American Art de California, del CoCA Center on Contemporary Art de Seattle, de Lehigh University Art Collection, Museo de Arte de Lima, del Museo de San Marcos a Lima, de la Fundación América en Santiago de Chile, del Centro de Arte Contemporáneo Wilfredo Lam de La Habana, de la Fototeca Latinoamericana FOLA de Buenos Aires, de la Col·lecció Hochschild, de la Col·lecció Jan Mulder, entre altres.

Inauguració:

Dia / Hora:08/03/2019, 10:00 H
Lloc: c/ Còrsega 299, entresòl, Barcelona, Catalunya

Més informació

#Catalunya #exposicions #inauguracions #artistes #fotografia #museus #barcelona 





Casa Amèrica Catalunya abre al público la exposición AMAZOGRAMAS, del fotógrafo peruano Roberto Huarcaya, que se podrá visitar hasta el próximo 6 de mayo.

Roberto Huarcaya inició en el 2014 un proyecto que le llevó junto a otros artistas -invitados por la organización ecologista WCS- a Bahuaja Sonene, una Reserva Natural Intangible ubicada en la selva amazónica del sureste peruano. A lo largo del primer año, realizó varios viajes, en los que constató la imposibilidad de "representar" el vasto entramado de emociones que provee la experiencia de la selva.

La decisión que adoptó Huarcaya fue prescindir de las sofisticadas cámaras que había probado en los viajes iniciales. Optó por retroceder a los usos de hace 175 años y recuperar uno de los procedimientos inaugurales de la fotografía: el fotograma. Una técnica que, sin mediar lentes ni cámaras, permitía obtener reproducciones exactas de los objetos.

Roberto Huarcaya es uno de los fotógrafos más importantes de Perú en la actualidad. Es fundador y director del Centro de la Fotografía, ahora Centro de la Imagen de Lima.

Participa en exposiciones colectivas y ferias de arte en Europa, Estados Unidos, Sudamérica y Asia. En la Bienal de Venecia de 2016 reciben mención especial como Pabellón nacional. Sus exposiciones individuales más recientes son: Sutil Violento (Lisboa, 2011) y Amazogramas (Lima, 2014; Dina Mitrani Gallery Miami, 2015; Festival Internacional Valongo, Sao Paulo, Brasil, 2016; Galería Parque Rodó en Montevideo, Uruguay, 2016; Arco Lisboa Portugal, 2107; y en ArteBa Focus Buenos Aires, Argentina, 2017).

Su obra forma parte de la Maison Européenne de la Photographie en París, del Fine Arts Museum of Houston, del MOLAA Museum of Latin American Art de California, del CoCA Center on Contemporary Art de Seattle, de Lehigh University Art Collection, Museo de Arte de Lima, del Museo de San Marcos en Lima, de la Fundación América en Santiago de Chile, del Centro de Arte Contemporáneo Wilfredo Lam de La Habana, de la Fototeca Latinoamericana FOLA de Buenos Aires, de la Colección Hochschild, de la Colección Jan Mulder, entre otras.

Inauguración:

Día / Hora:08/03/2019, 10:00 H
Lugar:c/ Còrsega 299, entresòl, Barcelona, Cataluña.

Más información

DSAN

Developer